Νέος πρόεδρος της FIFPRO Europe ο Terrier

Νέος πρόεδρος της FIFPRO Europe εξελέγη κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία που έγινε στην Ολλανδία ο David Terrier. Ο 49χρονος ηγέτης πλέον του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών αντικατέστησε τον Bobby Barnes. Δεν υπήρξε εκλογική διαδικασία για τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

O εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης, σε συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, στήριξε την υποψηφιότητα του David Terrier και της Γαλλίας. Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε αβασάνιστα αφού το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. στάθμισε τα γεγονότα προτού δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Terrier.

O κ. Νεοφυτίδης θα στηρίξει με θέρμη, από τη θέση του αντιπροέδρου, όλες τις προσπάθειες που θα καταβάλει ο νέος πρόεδρος. «Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι πολλές», δήλωσε στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. ο Σπύρος Νεοφυτίδης και πρόσθεσε: «Το ασφυκτικό ημερολογιακό καλεντάρι, οι σχέσεις των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, δηλαδή των εργοδοτών και των εργαζομένων, όπως και τα νομικά ζητήματα που εγείρονται για πληθώρα θεμάτων, βρίσκονται πάντοτε ψηλά στην ατζέντα μας. Απώτερος στόχος είναι αφενός η ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα η πρόοδος του ποδοσφαίρου. Η FIFPRO βλέπει όλα τα μέλη της με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να φέρουμε αλλαγές σε πολλούς τομείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Με την κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάθε χώρας δεν είμαστε εχθροί. Αντιθέτως, τους θεωρούμε συνεργάτες. Έχουμε κοινούς στόχους. Οφείλουν, ωστόσο, πριν τη λήψη της όποιας απόφασης να μπαίνουν στη θέση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αθλήματος».

Νομικά θέματα στην ατζέντα
Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία και την ανάδειξη του νέου προέδρου θα ακολουθήσει το επόμενο διήμερο (15-16/03/2023) το FIFPRO Legal Conference. Στην ατζέντα βρίσκονται διάφορα νομικά θέματα που επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Τον ΠΑ.Σ.Π. θα εκπροσωπήσουν ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου και ο νομικός σύμβουλος, κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ