Νεοφυτίδης: «Η ΚΟΠ να καταργήσει τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα U13»

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. καλεί την ΚΟΠ να καταργήσει άμεσα τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα ποδοσφαιριστών Κάτω των 13, με στόχο την καταπολέμηση του εκφοβισμού παικτών από τους γονείς τους και τους προπονητές τους.

Ο Σπύρο Νεοφυτίδης, κάλεσε και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού να λάβει μέτρα.

Στον χαιρετισμό στις βραβεύσεις (26/05) της κορυφαίας ενδεκάδας της χρονιάς, ο Νεοφυτίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση  από την ΚΟΠ να αφαιρέσει άμεσα τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων σε ηλικίες κάτω των 13 ετών αλλά και του ΚΟΑ να πραγματοποιήσει υποχρεωτικά σεμινάρια συμπεριφοράς και ψυχολογίας των προπονητών ιδιαίτερα αυτών που έχουν να κάνουν με διαχείριση παιδιών».

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του στα PASP FOOTBALL AWARDS 2014-15:

 

«Αγαπητέ κύριε Αντιπρόεδρε του ΚΟΑ, κύριε Αντιπρόεδρε της ΚΟΠ, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλοι ποδοσφαιριστές και συνεργάτες, κυρίες και κύριοι,

Ο ΠΑΣΠ σας  καλωσορίζει στην αποψινή εκδήλωση  PASP FOOTBALL AWARDS 2014/15, στην οποία βραβεύονται οι κορυφαίοι της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου. Απόψε θα βραβεύσουμε την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς ,τον καλύτερο προπονητή ,τον πρωταθλητή, τον κυπελλούχο αλλά και την καλύτερη επέμβαση. Επίσης, θα βραβευτούν ο κορυφαίος ξένος, ο κορυφαίος κύπριος, αλλά και ο MVP του πρωταθλήματος.

Η διαδικασία και ο τρόπος  ανάδειξης των νικητών είναι βάσει της ψηφοφορίας της FIFA και της FIFPro για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας στον κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προπονητές της Α΄ κατηγορίας έχουν ψηφίσει σε ειδικά διαμορφωμένο ψηφοδέλτιο αυτούς που κατά την γνώμη τους θεωρούν ως τους κορυφαίους. Κάθε ποδοσφαιριστής είχε δικαίωμα να ψηφίσει  έναν τερματοφύλακα, 4 αμυντικούς, 4 μέσους, 3 επιθετικούς, τον καλύτερο προπονητή, τον κορυφαίο ξένο και τον κορυφαίο κύπριο ποδοσφαιριστή.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούσαν να ψηφίσουν ποδοσφαιριστές εκτός της ομάδας τους, δηλαδή μόνο αντιπάλους. Γι’  αυτό τον λόγο οι βραβεύσεις αυτές έχουν πολύ μεγάλη αξία στο ποδόσφαιρο, γιατί ουσιαστικά βραβεύουμε αυτούς που ψηφίστηκαν από τους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο των βραβευθέντων την υψηλή απόδοση τους κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η κορυφαία επέμβαση επιλέχθηκε από το φίλαθλο κοινό, μετά από ψηφοφορία που έγινε μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΠ.

Η αποψινή βραδιά, αλλά και οι βραβεύσεις, είναι αφιερωμένες στην εκστρατεία του ΠΑΣΠ κατά του ΑΘΛΗΤΙΚΟΎ BULLING και γενικότερα του παιδικού BULLING. Μετά την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ο ΠΑΣΠ με όλα αυτά που είδε μέσα στα γήπεδα, ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών, αποφάσισε να μπει επικεφαλής μιας εκστρατείας κατά του ΑΘΛΗΤΙΚΟΎ BULLING με τίτλο «STOP KIDS BULLING».

Θεωρούμε ότι πρέπει όλες οι αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου που δυστυχώς έχει ξεφύγει από τον έλεγχο μας. Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση  από την ΚΟΠ να αφαιρέσει άμεσα τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων σε ηλικίες κάτω των 13 ετών αλλά και του ΚΟΑ να πραγματοποιήσει υποχρεωτικά σεμινάρια συμπεριφοράς και ψυχολογίας των προπονητών ιδιαίτερα αυτών που έχουν να κάνουν με διαχείριση παιδιών.

Συγχαίρουμε όλους τους αποψινούς βραβευθέντες  και ιδιαίτερα την ομάδα του ΑΠΟΕΛ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο, σε ένα πραγματικά εκπληκτικό πρωτάθλημα με πολλή συναγωνισμό και αγωνία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Κλείνοντας τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας που μας βοήθησαν για να κάνουμε την αποψινή βραδιά ,την  εταιρεία  super foods, την   ice pollar lander και  τον   χορηγό επικοινωνίας το Alfa tv.

Τέλος να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στις ομάδες μας που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη τη νέα χρονιά και να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε μαζί μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ