Νέα ευκαιρία για τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π.- Δίπλωμα για Team Managers στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Ο ΠΑ.Σ.Π. κατέληξε σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέροντας μια ακόμη μοναδική ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές-μέλη του.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα νέο πρόγραμμα σπουδών για όσους ποδοσφαιριστές θέλουν να διευθύνουν μια ομάδα. Μετά από συμφωνία του ΠΑ.Σ.Π., λοιπόν, και του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος, τα μέλη μας θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα σε πιο προσιτή τιμή.

Παραθέτουμε λεπτομέρειες για το πρωτοποριακό αυτό Πρόγραμμα Κατάρτισης, όπως αυτές καταγράφονται σε ενημερωτικό έντυπο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

«Εδώ και κάποια χρόνια έχει καθιερωθεί στα ομαδικά αθλήματα ο ρόλος του Team Manager. Ένας ρόλος ο οποίος παίρνει πολλές και διαφορετικές μορφές με διαφορετικά καθήκοντα, διαφορετικές ερμηνείες και διαφορετικούς ορισμούς. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν παρεξηγημένες προσδοκίες σε ότι αφορά στα καθήκοντα του Team Manager, αλλά σίγουρα ο ρόλος του δεν είναι μόνο για να ενημερώνει τα μέλη μιας ομάδας τι ώρα και από πού αναχωρεί η αποστολή! Ο ρόλος του είναι πολύ πιο σημαντικός και πολύ πολυσύνθετος. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με πολυετή πείρα στην παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων στον αθλητισμό καινοτομεί στην διοργάνωση ενός νέου προγράμματος/διπλώματος για Team Managers. Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Αθλητικής Απασχόλησης (EOSE – European Observatoire for Sport Employment) και είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα για τα προσόντα εργοδότησης στην αθλητική βιομηχανία.

 

Το πρόγραμμα/δίπλωμα που θα προσφερθεί σε συνδυασμό παραδοσιακής παράδοσης (3 συναντήσεις των δύο ωρών) και Online delivery (18 ενότητες εξ αποστάσεως) απευθύνεται σε προπονητές, team managers ομάδων, εφόρους, τεχνικούς διευθυντές, διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες και εθελοντές οι οποίοι απασχολούνται ως υποστηρικτικό προσωπικό σε αθλητικές ομάδες και οργανισμούς.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο κάτω ενότητες, για την κάθε μια από τις οποίες θα δοθούν οι σχετικές σημειώσεις και δραστηριότητες με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

* Εισαγωγή στο πρόγραμμα

 

* Ο ρόλος και τα καθήκοντα του Team manager – Τι είναι ο Team Manager;

 

* Καθήκοντα και ευθύνες

 

* Άλλοι ρόλοι και θέσεις στις αθλητικές ομάδες

 

* Τo οργανωσιακό περιβάλλον και οι αρχές της οργανωσιακής συμπεριφοράς σε ομάδες (Organizational Behaviour concepts in sports teams)

 

* Η θεωρία της διαχείρισης ομάδων

 

* Ανάλυση του περιβάλλοντος και οργάνωση

 

* Επικοινωνία και σχέσεις

 

* Οι λειτουργίες της ομάδας (operational management) – προγραμματισμός/σχεδιασμός

 

* Ο αποτελεσματικός team manager

 

* Αντιμετώπιση συγκρούσεων και σχετικές τεχνικές επίλυσεις

 

* Προστασία και δικαιώματα των αθλητών

 

* Ψυχολογική ετοιμασία και στήριξη της ομάδας

 

* Ο ρόλος του Team Manager στην ετοιμασία της κουλτούρας επιτυχίας

 

* Η σημασία της κατανόησης της ομάδας και η συναισθηματική νοημοσύνη

 

* Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην διαχείριση της ομάδας / Διατήρηση αρχείων

 

* Ηγετικά χαρακτηριστικά του team manager

 

* Βασικές αρχές προπονητικής και προγραμματισμός

 

* Η ετοιμασία παρουσιάσεων (PowerPoint presentations)

 

Το πρόγραμμα που οδηγεί στο δίπλωμα διαχείρισης αθλητικών ομάδων (Team Management Diploma) θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό παραδοσιακής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με την ολοκλήρωση του οι μετέχοντες θα αξιολογηθούν με την υποβολή μελέτης (project). Θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο με την πρώτη συνάντηση γνωριμίας όπου θα δοθούν και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τους μετέχοντες. Το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθοριστεί στα €500,00

 

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Δέσπω Στυλιανού στο τηλ. 22 841568 και email: stylianou.d@unic.ac.cy».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ