Μπεμπέ για πρόγραμμα ΠΑΣΠ και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου: «Η γυναίκα μου με συμβούλεψε να σπουδάσω…»

«Οι ποδοσφαιριστές έχουν πρόβλημα μόλις ολοκληρωθεί η καριέρα τους, γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η γυναίκα μου με συμβούλευσε να μπω στο Πανεπιστήμιο και άρχισα να το σκέφτομαι και να μελετώ. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, αλλά πλέον είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ!».

Οι πιο πάνω τοποθετήσεις ανήκουν στον άσο της ΑΕΛ Λουτσιάνο Μπεμπέ, τις έκανε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν από κοινού (18/02) ΠΑ.Σ.Π. και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και αναμφίβολα έχουν τεράστιο νόημα. Αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τα κέρδη που έχει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των δυο οργανισμών.

Ο Μπεμπέ, ο οποίος σπουδάζει αθλητική διοίκηση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, με τις πιο πάνω δηλώσεις δεν εξέθεσε μόνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής στην δύση της καριέρας του. Λέγοντας ότι η σύζυγός του τον συμβούλευσε να σπουδάσει, εξέθεσε και τους προβληματισμούς που έχει η οικογένεια ενός παίκτη που ξέρει ότι πλέον τα… ωραία τελειώνουν. Ένας επαγγελματίας του χώρου και η οικογένειά του, πρέπει να φροντίζουν για το αύριο. Το πολύ στα 35 του η ποδοσφαιρική του καριέρα τελειώνει και το μέλλον του είναι κάτι που απασχολεί έντονα…

Αυτό ακριβώς είναι και το κίνητρο που έχει ένας επαγγελματίας του δημοφιλούς αθλήματος στην Κύπρο, ώστε να συμμετάσχει στo επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποιείται μετά από συμφωνία συνεργασίας του ΠΑ.Σ.Π. και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

¶λλωστε, όπως δήλωσε και η Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, η συνεργασία αποσκοπεί στο να προσφερθεί στον ποδοσφαιριστή «πολύπλευρη ανάπτυξη και εφόδια για το μέλλον, για να μπορεί να τα αξιοποιήσει με το πέρας της αθλητικής του καριέρας».

Η ακαδημαϊκός του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που είναι υπεύθυνη για το εν λόγω πρόγραμμα αναφέρθηκε λεπτομερώς στις πρόνοιες της συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών σε σπουδαστικά θέματα (παροχή υποτροφιών κτλ.), αλλά και στα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα διοργανωθούν προσεχώς και θα αποσκοπούν στην αποκόμιση γνώσεων σε εξειδικευμένα θέματα πέραν της διοίκησης αθλητισμού, που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, την προπόνηση, τα συμπληρώματα που λαμβάνουν οι αθλητές και το ντόπινγκ. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο στόχο που έχουν ΠΑΣΠ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να γίνουν κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Τέλος, μίλησε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Real Madrid International Professional School», το οποίο όπως ήδη καταλάβατε, γίνεται σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης γνωστό σύλλογο της Ρεαλ Μαδρίτης και το Ευρωπαϊκο Πανεπιστήμιο της ισπανικής πόλης. Τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π. θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ΄ αυτό το πρόγραμμα ταξιδεύοντας στην Ιβηρική Χερσόνησο, απολαμβάνοντας κάποια προνόμια.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης, αφού πρώτα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις οι ποδοσφαιριστές, ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους ομαλά με μια δεύτερη αξιόλογη καριέρα σε έναν διαφορετικό τομέα. Και πρόσθεσε ότι πλέον βιώνουμε την πρώτη φουρνιά Κύπριων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνουν την καριέρα τους και πρέπει να ακολουθήσουν μια άλλη κατεύθυνση…

Κατέληξε αναφερόμενος στο όραμα του Συνδέσμου: «Να δημιουργήσουμε τμήμα επιμόρφωσης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Το οπτικό υλικό από τη συνέντευξη Τύπου είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό του ΠΑ.Σ.Π. στο facebook.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ