Μπάχαλο η Β’ Κατηγορία που δεν μπορεί να ελέγξει η ΚΟΠ

Ο πρόεδρος της Πέγειας 2014 Χαράλαμπος Αρκαδίου με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας, στην ΚΟΠ, στον Αρχηγό Αστυνομίας, καθώς και σε ΚΟΑ, ΠΑ.Σ.Π. και Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες.

Αφορμή για την επιστολή στάθηκαν διάφορα γεγονότα που έγιναν στο παιχνίδι Ομόνοια 29Μ – Πέγεια 2014 ωστόσο όπως τονίζει η Β’ Κατηγορία είναι γενικά ένα μπάχαλο που δεν μπορεί να ελέγξει η ΚΟΠ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Αρκαδίου δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα για τον ρόλο των Stewards αφού οι ποδοσφαιριστές έγιναν δέκτες απαράδεχτων συμπεριφορών. Επιπλέον, καταγγέλλει την «ΚΟΠ, τη διαιτησία και τον παρατηρητή αγώνα για πλημμελή εργασία».

Τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν χώρα αυτά τα περιστατικά στα γήπεδα της Β’ Κατηγορίας και καλεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επέμβουν και να βάλουν τάξη στις αταξίες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Πέγειας σημειώνει ότι οι «προκηρύξεις και οι κανονισμοί είναι για να τηρούνται και όχι να τις αλλάζουμε κάθε τόσο για συμφέροντα και σκοπιμότητες (δείτε απόφαση της δικαστικής και της ΚΟΠ όσον αφορά τη διαγραφή της Αλκής και τον ξυλοδαρμό των διαιτητών στο παιχνίδι Εθνικός Άχνας – Αχυρώνας Ονήσιλος. Και οι δύο αποφάσεις ήταν ενάντια στην αρχική προκήρυξη»).

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών είναι με λύπη και απογοήτευση που διάβασε τα όσα καταγγέλλει ο κ. Αρκαδίου από τη στιγμή ειδικά που οι έκνομες πράξεις δεν αποτελούν εξαίρεση στη Β’ Κατηγορία. Ο ΠΑ.Σ.Π. κρίνει τις καταγγελίες ως πολύ σοβαρές και γι’ αυτό καλεί τους διάφορους θεσμούς του κράτους και τη διοργανώτρια αρχή να ασκούν περισσότερο έλεγχο στη Β’ Κατηγορία. Απευθύνει έκκληση προς την ΚΟΠ να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές και όσους συμμετέχουν σε έναν αγώνα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο ΠΑ.Σ.Π. συναντήθηκε με αξιωματούχους της Αστυνομίας με σκοπό να ληφθούν μέτρα για την προστασία των παικτών, η σωματική ακεραιότητα των οποίων κινδύνεψε αρκετές φορές στα γήπεδα της Α’ Κατηγορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ