Μήνυμα προς ΚΟΠ: «Σεβαστείτε μας…»

Η δυναμική αντίδραση των ποδοσφαιριστών για τον ορισμό του τελικού κυπέλλου στις 3 Ιουνίου συνεχίζεται με την ελπίδα ότι το αίτημά τους για αλλαγή της ημερομηνίας θα εισακουστεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Μετά την επιστολή προς την ΚΟΠ, την UEFA και τη FIFPRO, με την οποία ο ΠΑ.Σ.Π. κοινοποίησε υπογεγραμμένες δηλώσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών των ομάδων ΑΕΛ, Ομόνοια, Πάφου και Ολυμπιακού, οι οποίοι ζήτησαν από την ομοσπονδία να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού και να οριστεί το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου, οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν σήμερα σε ακόμη μία μαζική διαμαρτυρία.

Μέσω των social media που διατηρούν άρχισαν να αναρτούν συγκεκριμένο μήνυμα απαιτώντας από την ΚΟΠ να τους σεβαστεί. Στη νέα αντίδραση των ποδοσφαιριστών των τεσσάρων ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπαραστάτες είναι και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που αγωνίζονται στις υπόλοιπες ομάδες της Α’ Κατηγορίας.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι με απογοήτευση που συνεχίζει να παρατηρεί ότι η ομοσπονδία παραμένει απαθής σε αυτή τη θέση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, θεωρώντας δεδομένο ότι ο τελικός θα οριζόταν εντός Μαΐου (κι αυτό γιατί η ημερομηνία λήξεως της αγωνιστικής περιόδου είναι η 31η Μαΐου), είχαν προγραμματίσει σημαντικές κοινωνικές υποχρεώσεις, τις λιγοστές μέρες των διακοπών τους και διάφορα άλλα ζητήματα.

Συν τοις άλλοις, για να κατανοήσουν μερικοί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται, εκείνες τις ημέρες μερικοί ποδοσφαιριστές έχουν προγραμματίσει τον γάμο τους, τη βάπτιση του παιδιού τους, κ.α.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι οποίοι έπρεπε να προνοούν, να μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και να νοιάζονται για τους ποδοσφαιριστές, τη ραχοκοκαλιά του αθλήματος, με την απόφαση που πήραν τους χαλάνε τα σχέδια. Χωρίς να έχουν καν συνειδητοποιήσει ότι μεγάλος αριθμός των ποδοσφαιριστών αυτών δεν θα έχουν συμβόλαια σε ισχύ μετά τις 31 Μαΐου και ουσιαστικά κανείς δεν θα μπορεί να τους εξαναγκάσει να αγωνιστούν στον τελικό.

Αντί η ομοσπονδία να προσπαθεί να δώσει ανάσες στις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές από το αναμφισβήτητα βαρυφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμά τους και στις συνέπειες που αυτό έχει στην υγεία τους (είναι γνωστό άλλωστε ότι το θέμα απασχολεί διάφορους φορείς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου), με πρόχειρα προγράμματα και αβασάνιστες αποφάσεις δημιουργεί αναστάτωση στους κόλπους του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δηλαδή, η ίδια η διοργανώτρια αρχή που έπρεπε να εξετάζει την κάθε λεπτομέρεια, αφήνει τα πράγματα στην τύχη και λαμβάνει αποφάσεις του ποδαριού, δίχως να σκεφτεί τα αυτονόητα. Αυτή η εγωπαθής στάση της ΚΟΠ που αποφασίζει μόνη της χωρίς διαβούλευση, κρίνεται από το σύνολο των ποδοσφαιριστών και τους φιλάθλους σε διάφορα θέματα.

Ωστόσο, τονίζουμε και πάλι ότι εντελώς νόμιμα οι ποδοσφαιριστές δεν αποδέχονται να αγωνιστούν μέσα στον Ιούνιο και γι’ αυτό συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους με διάφορους τρόπους.

Οι ποδοσφαιριστές αναμένουν ότι έστω και την υστάτη η ΚΟΠ θα συνειδητοποιήσει ότι με την απόφασή της ρισκάρει να τινάξει τον φετινό τελικό στον αέρα και να αφήσει τους φιναλίστ να αγωνιστούν χωρίς πολλούς από τους μέχρι σήμερα βασικούς τους ποδοσφαιριστές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ