Μεγάλη κυπριακή ομάδα ζήτησε 60.000 ευρώ από ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή!

Η έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας φαίνεται να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Με αφορμή τις περιπτώσεις των ανήλικων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ, άρχισαν να φτάνουν καταγγελίες στην ιστοσελίδα μας από συγγενείς ποδοσφαιριστών που έτυχαν εκμετάλλευσης από ομάδες. Οι τελευταίες ζητούσαν χρηματικά ποσά για να παραχωρήσουν τους πδοοσφαιριστές, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ταλαντούχου Κύπριου ποδοσφαιριστή που έπαιξε για 7 μήνες ως ερασιτέχνης στην ομάδα Κάτω των 21 μεγάλου συλλόγου, που ζητούσε 60.000 ευρώ για να του δώσει την ελευθέρας του.

Ο παίκτης αναπτύχθηκε και αγωνιζόταν σε ομάδες της Λευκωσίας και εντάχθηκε στο δυναμικό μεγάλου συλλόγου το 2014 ως ερασιτέχνης. Σ΄ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο έπαιξε μόνο για επτά μήνες (στα δεύτερα) και χρησιμοποιήθηκε μόνο μια φορά στην πρώτη ομάδα.

Όταν ζήτησε την ελευθέρας του για να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, παρόλο που δεν είχε υπογεγραμμένο επαγγελματικό συμβόλαιο, του προκάλεσαν προβλήματα. Του ζητούσαν 60.000 ευρώ για να του δώσουν την ελευθέρας του!!!

Ο νεαρός παίκτης είχε άμεσα ανάγκη την ελευθέρας του για να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της κεντρικής Ευρώπης. Κι επειδή είχε άμεση ανάγκη το χαρτί που θα απάλλασσε από κάθε δικαίωμα την προηγούμενή του ομάδα, υπέκυψε. Έτσι μπήκε σε διαδικασία παζαριών και τελικά με 25.000 ευρώ κατάφερε να απεμπλακεί από τον μεγάλο σύλλογο.

Στην προκειμένη περίπτωση η μεγάλη ομάδα, δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει δικαιώματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης, αλλά ούτε και να ζητήσει λεφτά για να τον παραχωρήσει, αφού δεν είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον παίκτη.

Με την ευκαιρία καλούμε όλους τους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν παρόμοιας φύσεως προβλήματα να επικοινωνήσουν με τον ΠΑ.Σ.Π., προκειμένου να τους ενημερώσει για το καθεστώς των κανονισμών εγγραφών και μεταγραφών, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές. Ο Σύνδεσμος προσφέρει αφιλοκερδώς σε όλα τα μέλη του νομικέ υπηρεσίες, γλυτώνοντάς τα από μπελάδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ