Με βασικό γνώμονα τις αρχές και αξίες του αθλητισμού!

Το πρωτάθλημα εισέρχεται σε μία κρίσιμη καμπή με τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών καλεί όσους συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό, να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Στόχος πρέπει να είναι το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί ομαλά, μακριά από αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς και να μην επαναληφθούν σκηνές βίας όπως δυστυχώς συνέβηκε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Επιπλέον, η απόδοση δικαιοσύνης, είτε εντός αγωνιστικών χώρων με τις αποφάσεις των διαιτητών, είτε εκτός γηπέδων με τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της ΚΟΠ είναι κομβικής σημασίας, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης για το πρωτάθλημα.

Για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων σημαντικότατο ρόλο διαδραματίζουν και οι ποδοσφαιριστές κι αυτό πάντα, ως ΠΑ.Σ.Π. το λαμβάναμε υπόψη. Γι’ αυτό θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των ποδοσφαιριστών ως προς την κόσμια συμπεριφορά τους εντός των αγωνιστικών χώρων, με την οποία οφείλουν να στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς την κοινωνία.

Γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα τα αποτελέσματα των παιχνιδιών είναι πολύ σημαντικά, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο κακές ή απρεπείς συμπεριφορές από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στο τεταμένο κλίμα που έχουμε βιώσει ουκ ολίγες φορές στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προάγουν την ευγενή άμιλλα, τις αξίες του αθλητισμού και να μην ξεχνούν ότι πρέπει να είναι θεματοφύλακες του ευ αγωνίζεσθε.

Τα μέλη μας πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η κάθε πράξη ή κίνησή τους μπορούν να έχουν συνέπειες σε ένα παιχνίδι και ως διοικητικό συμβούλιο δηλώνουμε πως θα επικρίνουμε συμπεριφορές που υποθάλπουν έκνομες πράξεις. Ως συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών σκοπός μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μελών μας, έχοντας, όμως, πάντα ως βασικό μας γνώμονα τις αρχές και αξίες του αθλητισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ