Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/06/2018) αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.). Θέμα της συνάντησης με τον κ. Δημήτρη Συλλούρη ήταν ο περί Στοιχημάτων Νόμος

Ο πρόεδρος κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, ο ποδοσφαιριστής Ανδρέας Αβραάμ και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου έγιναν δεκτοί στο γραφείο του κ. Συλλούρη. Θέμα της συνάντησης ήταν οι ενέργειες εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. για αλλαγή στον περί Στοιχημάτων Νόμο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Λουκάς Φουρλάς.

Σύμφωνα με τον περί Στοιχημάτων Νόμο, προνοείται όπως οι εταιρείες στοιχημάτων καταβάλουν ετήσιο φόρο στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Μέρος του φόρου αυτού, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό ύψους μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, καταλήγει στον Αθλητισμό και στον ΚΟΑ, ο οποίος από τη σειρά του διαμοιράζει το 75% του ποσού στην ΚΟΠ και το 25% στις υπόλοιπες ομοσπονδίες.

Ο ΠΑ.Σ.Π. από την πλευρά του θεωρεί ότι ένα μερίδιο από το ποσό που καταλήγει στην ΚΟΠ, πρέπει να καταβάλλεται απευθείας στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι βασικοί stakeholders του αθλήματος. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Νεοφυτίδης τόνισε πως «η θέση μας ως ΠΑ.Σ.Π. είναι ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ποδόσφαιρο και πρέπει να μείνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά όχι να καταλήγουν μόνο στους εργοδότες, που είναι οι ομάδες».

Ο ΠΑ.Σ.Π. προτείνει συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορεί να αξιοποιηθεί το ποσό που διεκδικούν οι ποδοσφαιριστές μέσω του οργανωμένου τους συνόλου. «Αναλύσαμε στον Πρόεδρο τις έξι παραμέτρους για τις οποίες προτείνουμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα. Αυτά είναι η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών, το ταμείο αφυπηρέτησης, η επιμόρφωση των μελών μας, η δημιουργία δεύτερης καριέρας, οι εκστρατείες κατά των χειραγωγημένων αγώνων και τον ρατσισμό και σε ερευνητικά και επιστημονικά προγράμματα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση και συμπλήρωσε: «Τονίσαμε στον Πρόεδρο ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τους ποδοσφαιριστές-αθλητές και τα κοινωφελή προγράμματα που λειτουργεί ο ΠΑ.Σ.Π.».

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Νεοφυτίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής δώρο μία μπλούζα με τις υπογραφές των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της σεζόν 2017-18 του κυπριακού πρωταθλήματος, ευχαριστώντας τον για τον χρόνο που διέθεσε για να εισακούσει ένα πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές θέμα.

Ο ΠΑ.Σ.Π. δραστηριοποιείται έντονα στο συγκεκριμένο θέμα, με εκστρατεία ενημέρωσης. Ήδη έχουν ενημερωθεί σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για τη θέση του Συνδέσμου.