Λύνει προβλήματα η θέσπιση πρωτοκόλλου

Η αναβολή του αγώνα μεταξύ του Οθέλλου και της ΑΕΛ λόγω μη παρουσίας γιατρού στο γήπεδο αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την έλλειψη πρωτοκόλλου που έπρεπε να υπάρχει στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Το πρωτόκολλο, εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που θα είχε, όπως ο έλεγχος στα ιατρεία των γηπέδων για να διαπιστώνεται αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, ειδικά στις μικρές κατηγορίες και το γυναικείο ποδόσφαιρο που δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, θα πρόσφερε και τη δυνατότητα συντονισμού μεταξύ των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης.

Για παράδειγμα, σε προκαθορισμένη ώρα πριν από τα παιχνίδια θα μπορούσε να πραγματοποιείται μία σύσκεψη και να συζητούνται θέματα που θα έχουν να κάνουν με ενδεχόμενα περιστατικά που μπορεί να λάβουν χώρα στο γήπεδο. Αυτό αφενός θα έδινε τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης των περιστατικών αυτών και αφετέρου θα διαπιστωνόταν ότι οι αρμόδιοι είναι παρόντες και πανέτοιμοι για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Εκτός των άλλων, πρέπει να λάβουμε υπόψη και το πρόγραμμα της προθέρμανσης, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να συμβεί ένα περιστατικό και να χρειάζεται η παρέμβαση του γιατρού.

Που θέλουμε, λοιπόν, να καταλήξουμε; Εφόσον υπάρχει αυτή η πρόνοια, θα διαπιστώνεται, συν τοις άλλοις, ενδεχόμενη απουσία ενός σημαντικού ατόμου που είναι απαραίτητος για τη διεξαγωγή μίας αναμέτρησης. Το πιο πάνω περιστατικό, που όπως αναμενόταν αντιμετωπίστηκε αρνητικά από όλους, αποδεικνύει ένα ακόμη μεγάλο κενό που υπάρχει ως αποτέλεσμα της έλλειψης πρωτοκόλλου. Καλούμε τους αρμόδιους να εξετάσουν το ζήτημα της θέσπισης ενός πρωτοκόλλου, το οποίο θα προσφέρει πληθώρα ωφελημάτων για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ