Κοροϊδεύουν παίκτες επικαλούμενοι τον ΠΑ.Σ.Π.!

Η υπέρτατη κοροϊδία από ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Θέλουν να αποδεσμεύσουν Κύπριους παίκτες και όταν το κάνουν αυτό δικαιολογούνται λέγοντάς τους: «Μα είναι οι κανονισμοί που προώθησε ο ΠΑ.Σ.Π.». Ουδέν αναληθέστερο!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε ομάδα δικαιούται να έχει στο ρόστερ της 25 ποδοσφαιριστές ως ακολούθως:

  • 5 ξένοι (δεν είναι υποχρεωτικό)
  • 5 παίκτες που μέχρι τα 18 τους αγωνίζονταν στις ακαδημίες της ομάδας, σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA.
  • 5 παίκτες που μέχρι τα 18 τους αγωνίζονταν σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΠ.
  • Οι εναπομείναντες 10 παίκτες μπορεί να είναι κοινοτικοί. Κοινοτικοί, ασφαλώς, είναι και οι Κύπριοι.

Με απλά λόγια, κάποιοι κοροϊδεύουν τους παίκτες και μάλιστα έχουν το θράσος να επικαλούνται και τον ΠΑ.Σ.Π. ΌΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΠΑ.Σ.Π. έχει πετύχει το αντίθετο. Όπως αποδεικνύεται και από την πιο πάνω λίστα, μπορούν να αγωνίζονται μέχρι και 25 Κύπριοι!

Η θέση του νομικού μας συμβούλου

Παραθέτουμε και τη θέση του Λοΐζου Χατζηδημητρίου, εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑ.Σ.Π.: «Επειδή παρατηρείται σύγχυση αναφορικά με τον αριθμό των Κύπριων ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ομάδες της Α’ Κατηγορίας, παρέχεται η ακόλουθη διευκρίνιση:

Οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας εγγράφονται στους Καταλόγους Α’ και Β’. Ο Κατάλογος Α’ αφορά επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου του 2015 ήταν τουλάχιστον 21 ετών. Στον Κατάλογο Α’ μπορούν να εγγραφούν μέχρι 25 ποδοσφαιριστές μόνο.

Στον Κατάλογο Β’ εγγράφονται όλοι οι ποδοσφαιριστές, είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες και ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι οποίοι ήταν κάτω των 21 ετών την 1η Ιανουαρίου του 2015. Κάθε ομάδα δικαιούται να εγγράψει απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών στον Κατάλογο Β’.

Μια ομάδα δικαιούται να εγγράψει στο δυναμικό της μέχρι και 5 ξένους ποδοσφαιριστές. Ξένοι είναι αυτοί που κατάγονται από χώρες εκτός ΕΕ. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές, αναλόγως της ηλικίας τους την 1η Ιανουαρίου του 2015, εγγράφονται είτε στον Κατάλογο Α’ είτε στον Κατάλογο Β’. Το κατά πόσο ένας ξένος ποδοσφαιριστής θα εγγραφεί στον Κατάλογο Α’ ή Β’ δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο το δικαίωμα του σωματείου να εγγράψει μέχρι 25 ποδοσφαιριστές στον Κατάλογο Α’. Απλούστατα, αν για παράδειγμα οι ξένοι είναι άνω των 21 ετών τότε θα εγγραφούν όλοι στον Κατάλογο Α και θα απομείνουν 20 θέσεις για Κύπριους και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ σημαντικό ότι, λόγω ΕΕ, απαγορεύεται η οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ Κύπριων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών. Αμφότεροι έχουν ίσα δικαιώματα για εργασία.

Στον Κατάλογο Α’ υπάρχουν οι ακόλουθοι περιορισμοί:

1. Οι ποδοσφαιριστές να είναι επαγγελματίες και να ήταν τουλάχιστον 21 ετών την 1η Ιανουαρίου του 2015.

2. Τουλάχιστον 10 από τους 25 ποδοσφαιριστές πρέπει, στα 18 τους ή προγενέστερα, να ήταν εγγεγραμμένοι σε κάποια ομάδα της ΚΟΠ. Ανεξαρτήτως εθνικότητας.

3. Τουλάχιστον 5 από αυτούς τους 10 ποδοσφαιριστές πρέπει, στα 18 τους ή προγενέστερα, να ήταν εγγεγραμμένοι στην ακαδημία της ομάδας. Ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Στον Κατάλογο Β’ απαγορεύεται να εγγραφούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ήταν κάτω των 21 ετών την 1η Ιανουαρίου.

Νοουμένου ότι ικανοποιούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό Κύπριων ποδοσφαιριστών που μπορούν να εγγραφούν σε μια ομάδα. Για παράδειγμα, αν κάποια ομάδα το επιθυμεί, μπορεί να έχει μέχρι και 25 Κύπριους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές 21 ετών και άνω την 1η Ιανουαρίου του 2015 και απεριόριστο αριθμό επαγγελματιών ή ερασιτεχνών Κύπριων που ήταν κάτω των 21 ετών την 1η Ιανουαρίου του 2015».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ