Κογκρέσο FIFPro: Διεθνής αναγνώριση για τον ΠΑ.Σ.Π. και τη δουλειά που έγινε για τους «ελάχιστους όρους»

Η χθεσινή (14/04) πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Κογκρέσου της Παγκόσμιας Ένωσης Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών, περιλάμβανε μια θετική αναφορά για την Κύπρο και ειδικότερα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Ο πρόεδρος της FIFPro Division Europe, Bobby Barnes, ο οποίος ως γνωστόν συμμετείχε στην ιστορική συνάντηση της 11ης Απριλίου στα γραφεία της ΚΟΠ, είπε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του ομιλία:

«Ήταν πολύ ενθαρρυντικό να βλέπω όλα αυτά τα σημαντικά σώματα  να αναγνωρίζουν τα τρέχοντα προβλήματα και να αναζητούν λύσεις γα να βελτιώσουν την κατάσταση για τους ποδοσφαιριστές. Η Ένωση μας στην Κύπρο, ο ΠΑ.Σ.Π., έχει επιτελέσει εξαιρετικά καλή δουλειά για να ετοιμάσει την σύμβαση για τους ελάχιστους όρους. Σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τους συλλόγους, έχουν εγκαθιδρύσει ένα σύστημα για να ελέγχουν μηνιαίως τις οφειλές των συλλόγων. Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση, μέχρι τώρα. Είναι ένα ισχυρό ξεκίνημα για περαιτέρω βελτίωση του κοινωνικού διαλόγου και για να δουλέψουμε με όλα τα μέρη σε σχέση με τους ελάχιστους όρους στα συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών».

(Το απόσπασμα της ομιλίας του στα αγγλικά: «It has been very encouraging to see all important bodies acknowledging the current problems ánd seeking solutions to improve the situation for players. Our union in Cyprus PAPS has done a great job in preparing the implementation of minimal requirements. In cooperation with the Cypriot FA and clubs, they have implemented a system to check on clubs’ overdue payables each month. That has been a big improvement, so far. It’s a solid starting point to improve further social dialogue and to work together with all stakeholders for the actual implementation of minimum requirements in standard contracts for players».).

Εξάλλου, η ιστοσελίδα της FIFPro (http://www.fifpro.org/) φιλοξενεί στην τριάδα των κύριων θεμάτων της, δηλώσεις του Σπύρου Νεοφυτίδη για την 11η Απριλίου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο, ενώ αναλύει τη σημασία που έχει η συμφωνία για τους ελάχιστους όρους στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Το δημοσίευμα της FIFPro
http://www.fifpro.org/en/news/minimum-requirements-for-contracts-in-cyprus

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ