Καυστικός ο Νεοφυτίδης: «Αλλαγές για μας, χωρίς εμάς…»

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσης των κορυφαίων γκολ της χρονιάς, PASP Top Goals Holland&Barrett, που φιλοξενήθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά από τη Cytavision.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, άφησε σαφείς αιχμές για τις αλλαγές στα πρωταθλήματα (αυξήσεις ομάδων) που προωθεί η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στους Συνδέσμους των ποδοσφαιριστών και των προπονητών να εκφέρουν άποψη.

«Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά λήφθηκαν αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά τα πρωταθλήματα στην Κύπρο, χωρίς να ρωτηθούμε  για να καταθέσουμε τις απόψεις μας είτε εμείς ως ποδοσφαιριστές, αλλά ούτε και οι προπονητές» είπε μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Θεωρούμε ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνονται μετά από σοβαρές  επιστημονικές μελέτες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται κάτω από πιέσεις και ακόμη χειρότερα λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη του κάθε εκπροσώπου των σωματείων. Θα είναι φυσικό επακόλουθο  να έχεις 12 ή 14 διαφορετικές απόψεις που θα υποστηρίζουν λογικότατα τα συμφέροντα του κάθε σωματείου ξεχωριστά και όχι του συνόλου».

Η ομιλία του πρόεδρου του ΠΑ.Σ.Π. στην χθεσινή (27/04) τελετή:

«Αγαπητή κυρία πρόεδρε του ΚΟΑ, κύριε πρόεδρε της ΚΟΠ, πρόεδροι και εκπροσώποι σωματείων, εκλεκτοι προσκεκλημενοι, φίλοι ποδοσφαιριστές και συνεργατες, κυρίες και κύριοι,

Ο ΠΑΣΠ σας καλωσορίζει απόψε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά για την ανάδειξη του καλύτερου γκολ της κανονικής ποδοσφαιρικής περιόδου του 2014-15. Το ΠΑΣΠ TOP GOAL Holland and Barret  είναι ένας διαγωνισμός που διεξάγεται  τα τελευταία  πέντε  χρόνια με την συμμετοχή του φίλαθλου κοινού και των ποδοσφαιριστών. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάδειξη των πρωταγωνιστών του αθλήματος  και η προώθηση του μέσα από τον τελικό στόχο της κάθε ομάδας που δεν είναι άλλος από την επίτευξη του γκολ.

Τα γκολ προσφέρουν ίσως τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στο ποδόσφαιρο, ανεβάζουν την αδρεναλίνη, ομορφαίνουν το άθλημα. Αυτό  μας βοήθησε στο να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση γιατί είδαμε ότι άρεσε στον κόσμο, αλλά και ενθουσίασε τους  ποδοσφαιριστές. Από την πρώτη στιγμή  όλα τα μέλη μας, αγκάλιασαν αυτό τον διαγωνισμό, τον στήριξαν και μας έδωσαν την δύναμη να προχωρήσουμε μαζί με τους συνεργάτες μας στην ανάπτυξη του και στην διοργάνωση της αποψινής  βραδιάς  για την ανάδειξη των δέκα κορυφαίων γκολ , για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά.

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2014-15  είναι μέχρι σήμερα πολύ πετυχημένη χρονιά για το κυπριακό πρωτάθλημα, με έντονο ενδιαφέρον και για την κορυφή της  βαθμολογίας αλλά και για τον πυθμένα.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά λήφθηκαν αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά τα πρωταθλήματα στην Κύπρο, χωρίς να ρωτηθούμε  για να καταθέσουμε τις απόψεις μας είτε εμείς ως ποδοσφαιριστές, αλλά ούτε και οι προπονητές. Δηλαδή οι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Θεωρούμε ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνονται μετά από σοβαρές  επιστημονικές μελέτες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται κάτω από πιέσεις και ακόμη χειρότερα λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη του κάθε εκπροσώπου των σωματείων. Θα είναι φυσικό επακόλουθο  να έχεις 12 ή 14 διαφορετικές απόψεις που θα υποστηρίζουν λογικότατα τα συμφέροντα του κάθε σωματείου ξεχωριστά και όχι του συνόλου.

Από την 1η Ιανουαρίου ισχύουν πλέον οι νέοι κανονισμοί εγγραφών και μεταγραφών ποδοσφαιριστών όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε ΚΟΠ, ΠΑΣΠ , FIFpro, ECA KAI UEFA και από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα είναι έτοιμο και το Standard  contract με τους ελάχιστους όρους. Αυτά αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι με την συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Κλείνοντας τον σύντομο αυτό χαιρετισμό μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας που μας βοήθησαν για να κάνουμε την αποψινή βραδιά. Την  εταιρεία c.a papaellinas & co ltd αντιπρόσωπο της Holland and Barret, την εταιρεία CARRERA,  τον διαδικτυακό  χορηγό μας το Protathlima .com και την Cytavision που παρουσιάζει την αποψινή βραδιά.

Τέλος να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται απόψε μαζί μας. Για εμάς είστε όλοι νικητές».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ