Ανακοίνωση εξέδωσε η FIFPro στο πλαίσιο συζητήσεων που είχε με Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών και με ποδοσφαιρίστριες που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που πραγματοποιείτε αυτό τον μήνα στη Γαλλία:

«Η FIFPro χαιρετίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστριών και των εθνικών Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών που τους εκπροσωπούν, για την αναζήτηση περισσότερων πόρων για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Αναγνωρίζουμε ότι η FIFA και ορισμένες εγχώριες Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου έχουν λάβει κάποια μέτρα για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά.

Οι παίκτριες των γυναικείων εθνικών ομάδων σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης με τους αντίστοιχους άνδρες της εθνικής τους ομάδας. Σε αυτή την ίση μεταχείριση πρέπει να περιλαμβάνονται το ταξίδι και η διαμονή τους, η ιατρική τους περίθαλψη, οι αμοιβές και τα πριμ τους όπως και όποιες άλλες ανέσεις απολαμβάνουν οι άνδρες διεθνείς.

Η FIFA ήδη συμφώνησε στο αίτημα μας για να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις πάνω στις συγκεκριμένες συνθήκες των Γυναικείων Εθνικών ομάδων και είμαστε αποφασισμένοι εκπροσωπώντας όλες τις ποδοσφαιρίστριες να κερδίσουμε αυτή τη μάχη επιτυγχάνοντας πραγματική πρόοδο.»