Ισότητα χρηματικών επάθλων και συνθηκών στα Μουντιάλ Ανδρών και Γυναικών!

Τον Οκτώβριο του 2022, με τη στήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) παραδόθηκε επιστολή στη FIFA, την οποία υπέγραφαν 150 διεθνείς ποδοσφαιρίστριες από όλο τον κόσμο, με αίτημα για ίσους όρους ανάμεσα στα Παγκόσμια Κύπελλα Ανδρών και Γυναικών.

Σήμερα η FIFA ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το χρηματικό έπαθλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών αυξάνεται στα 110 εκατομμύρια δολάρια για το τουρνουά του 2023, από τα 30 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2019. Θα δοθούν επίσης επιπλέον 40 εκατομμύρια δολάρια για τις προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων και για τους συλλόγους που θα ανήκουν οι διεθνείς ποδοσφαιρίστριες. Παράλληλα, o πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2027 τα χρηματικά έπαθλα θα είναι ίσα ανάμεσα στα Παγκόσμια Κύπελλα Ανδρών και Γυναικών.

Σε ανακοίνωση της η FIFPRO αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πρόοδος που ανακοινώθηκε σήμερα δείχνει την πρόθεση για συνεργασία ανάμεσα σε εμάς και την FIFA. Μέσω της φωνής των ποδοσφαιριστριών και της αλληλεγγύης μεταξύ των παικτών σε όλο τον κόσμο, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνθήκες, τα χρηματικά έπαθλα και την αναδιανομή των χρημάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. H πορεία προς την πλήρη ισότητα παραμένει ως ύψιστης σημασίας.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ