Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) το θέμα με το δελτίο υγείας του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Φράνσις Ουζόχο. Ως Σύνδεσμος, δεν θα πάρουμε θέση αλλά θα αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να καταλήξουν σε συμπέρασμα, μετά από την έρευνά τους.

Το θέμα των δελτίων υγείας, είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον ΠΑ.Σ.Π. εδώ και αρκετό καιρό. Με αφορμή τα περιστατικά των αδελφών Φραγκέσκου και του Παναγιώτη Λοϊζίδη, όπου το σοβαρό πρόβλημα υγείας στη καρδία τους, ανακαλύφθηκε μέσω επιπλέον εξέτασης, πέραν αυτών της διαδικασίας ανανέωσης του δελτίου υγείας, ο ΠΑ.Σ.Π. τονίζει και πάλι δημόσια ότι πρέπει να επανεξεταστεί η όλη διαδικασία έκδοσης των Δελτίων Υγείας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), αφού κατά την άποψη μας, είναι ανεπαρκής.

Αν και ο ΠΑ.Σ.Π. ζήτησε να συζητηθεί το θέμα, αφού προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των αθλητών, μέσα από τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών και τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, εντούτοις δεν υπήρξε καμία απάντηση. Με αφορμή το τελευταίο θέμα, ζητάμε εκ νέου από τους αρμόδιους φορείς να συγκαλέσουν άμεσα συνάντηση, για να μπουν μπροστά οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού της όλης διαδικασίας.

Ως ΠΑ.Σ.Π., έχουμε διάφορες προτάσεις για να θέσουμε προς συζήτηση σε σχέση με το πρωτόκολλο της όλης διαδικασίας αλλά και τις εξετάσεις αυτής (πχ υπέρηχος).

Θα θέλαμε να αναφέρουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. αναφέροντας του ότι βλέπει το συγκεκριμένο θέμα πολύ σοβαρά και είναι έτοιμος για συνάντηση ώστε να ακούσει τις εισηγήσεις μας.

Αναμένουμε λοιπόν τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του ΠΑ.Σ.Π. με τους αρμόδιους φορείς και ιδιαιτέρα με Κ.Ο.Α. και Κ.Ο.Π..

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι οι αθλητές είναι πάνω από όλα άνθρωποι και όχι μαριονέτες ψυχαγωγίας.