Σημαντικά μηνύματα αναφορικά με το ντόπινγκ και τους κινδύνους που παραμονεύουν, στάλθηκαν στους παρευρισκομένους το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιδιωτική Ελληνική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Σκέψου… Αξίζει!» «Απαγορευμένες Ουσίες και Επιπτώσεις».

Την Ημερίδα διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και βρισκόταν υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Οι τρεις ομιλητές ήταν, ο εισερχόμενος πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου (ΑΕΚ) Δρ. Ευαγόρας Νικολαΐδης, το μέλος της ΑΕΚ Δρ. Κώστας Σχίζας, αμφότεροι υπηρέτες για χρόνια του αθλητισμού, από διάφορα πόστα και βεβαίως και με την ιατρική τους ιδιότητα, καθώς και ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης.

Σκοπός της Ημερίδας, ήταν οι ποδοσφαιριστές να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που αφορούν τους κινδύνους του ντόπινγκ και πώς μπορούν να προστατευτούν. Ο ΠΑ.Σ.Π., μέσα από μια σειρά από άρθρα το τελευταίο διάστημα, αλλά και δημόσιων παρεμβάσεων, τονίζει στα μέλη του αλλά και σε όλους τους αθλητές, ότι ντόπινγκ δεν είναι μόνο η θελημένη χρήση απαγορευμένης ουσίας, αλλά ακόμη και μια μετάγγιση νόμιμης ουσίας σε ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος, ενδέχεται να φέρει τιμωρία αποκλεισμού δύο ετών, όπως συνέβη με τους Σαμίρ Νασρί και Ράιαν Λόχτι, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες μετά που πόσταραν φωτογραφία τους με ορό.

Αυτούς τους κινδύνους, τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παίρνουν οι αθλητές, οι επιπτώσεις στην υγεία των αθλητών και στην καριέρα τους, ήταν μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν στο αμφιθέατρο της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ στη Νήσου. Κύριο μήνυμα είναι πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι λαμβάνουν, και πως είναι οι ίδιοι αποκλειστικά υπεύθυνοι για οτιδήποτε ανιχνευτεί στον οργανισμό τους.

Στην έναρξη της Ημερίδας, χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους του ΚΟΑ το μέλος του Δ.Σ. κ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου και εκ μέρους του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. ο πρόεδρος Γιώργος Μερκής.