Ημέρα ορόσημο για το πρόγραμμα υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π. – Αξιολόγηση από Pass4soccer

Η Τρίτη 1η Απριλίου είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ΠΑ.Σ.Π. Τη συγκεκριμένη ημέρα στην Παρεκκλησιά έγινε αξιολόγηση νεαρών ποδοσφαιριστών-μαθητών (από 15 ετών και πάνω) στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών του Συνδέσμου, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία είχε ο Βρετανός ειδικός του οργανισμού Pass4soccer scholarship, Τομ Νάτερ.

Ο οργανισμός Pass4soccer είναι ο πιο κατάλληλος για την αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2002 βοηθάει μαθητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, προκειμένου να κερδίσουν υποτροφίες για τις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Pass4soccer συνίσταται μεταξύ άλλων από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Αγγλικών Σχολείων και την Λίγκα Ποδοσφαιρικής Εκπαίδευσης (ESFA).

Ο Τομ Νάτερ κράτησε σημειώσεις για τους περίπου 40 νεαρούς ποδοσφαιριστές (ανάμεσα τους και ποδοσφαιρίστριες), ενώ θα συνεχίσει την αξιολόγησή και στην Αγγλία μέσω οπτικού υλικού, αφού η όλη διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε.

Εννοείται πως για να κερδίσει υποτροφία ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, θα πρέπει να έχει και τους ανάλογους βαθμούς στις μαθητικές του επιδόσεις.

Αυτές οι αξιολογήσεις θα γίνονται κάθε χρόνο σε συνεργασία πάντα με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να προσφέρονται μοναδικές σπουδαστικές ευκαιρίες για φοίτηση στα νεαρά μέλη του ΠΑ.Σ.Π.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, στόχος του ΠΑ.Σ.Π. είναι να φροντίσει ώστε οι ποδοσφαιριστές να εμπλουτίζουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και να μην περιορίζονται μόνο στην εκμάθηση των μυστικών της στρογγυλής θεάς. Η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή δύει πολύ νωρίς και πρέπει να έχει τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσει ομαλά τη ζωή του.

Ο κ. Νάτερ μιλώντας μετά το τέλος των αξιολογήσεων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα για τον ίδιο, γιατί όπως εξήγησε ήταν η πρώτη φορά που δούλεψε με παιδιά από την Κύπρο. Ανέφερε ότι κάνει αυτές τις αξιολογήσεις τα τελευταία 10 χρόνια με νεαρούς ποδοσφαιριστές από Αγγλία και ΗΠΑ.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι κάποια παιδιά είναι σε υψηλότερο επίπεδο και κάποια άλλα σε χαμηλότερο, ωστόσο τόνισε είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους.

Οπτικό υλικό από τις αξιολογήσεις, στον επίσημο λογαριασμό του ΠΑ.Σ.Π. στο facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ