Ιδού ποια σωματεία άφησαν εκτεθειμένους ποδοσφαιριστές τους!

Πολλά σωματεία συνεχίζουν να κακομεταχειρίζονται ποδοσφαιριστές τους. Τους αφήνουν εντελώς ακάλυπτους ιατρικά και σε πολλές περιπτώσεις βιώνουμε περιπτώσεις παικτών που καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά σε κλινικές όπου νοσηλεύτηκαν για τραυματισμούς. Κι όλα αυτά γιατί οι παράγοντες των σωματείων, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια όταν πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφήνοντας εκτεθειμένα τα μέλη μας.

Χωρίς χρονοτριβή παραθέτουμε περιπτώσεις παικτών που προέκυψαν πρόσφατα:

*Τότης Σταυρινού: Η Αναγέννηση Γερμασόγειας (διαλύθηκε) δεν του είχε καλύψει εξέταση μέσω MRI και τώρα η κλινική διεκδικεί χρήματα από τον πρώην ποδοσφαιριστή (σταμάτησε εδώ και δυο χρόνια το ποδόσφαιρο).

*Νικόλας Κισσονέργης: Πήγε σε πολυκλινική γιατί υπέστη πνευμονία. Όταν ολοκληρώθηκε η νοσηλεία, οι υπεύθυνοι της κλινικής του έδωσαν ένα επιπλέον τιμολόγιο για να καταβάλει 2,500 ευρώ. Τα χρήματα είχαν να κάνουν με νοσηλεία του κατά την περσινή περίοδο, όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΖ και πιο συγκεκριμένα, αφορούσαν εγχείριση του στους προσαγωγούς. Ο σύλλογος του Ζακακίου δεν κατέβαλε τα χρήματα, γιατί δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη για τους παίκτες…

* Νίκος Κακουσιάς: Έκανε επέμβαση για αποκατάσταση χιαστών συνδέσμων και ο γιατρός της κλινικής τον ενημέρωσε ότι πήρε μόνο 500 ευρώ από την ομάδα του, τον Ονήσιλο, και θέλει τα υπόλοιπα χρήματα από τον παίκτη. Ο τελευταίος είναι απλήρωτος εδώ κι αρκετούς μήνες…

*Βασίλης Βάσου: Ο παίκτης του Αχυρώνα Λιοπετρίου πρόσφατα υπέστη κάταγμα κρανίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παραλιμνίου. Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ασφαλιστική κάλυψη από την ομάδα. Θα καλύψει ο ίδιος τα έξοδα; Την αποθεραπεία πάντως την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο παίκτης.

* Λένος Γεωργίου: Ο ποδοσφαιριστής του Διγενή Ορόκλινης υπέστη ρήξη χιαστών συνδέσμων. Ο σύλλογός του δεν του παρείχε ασφαλιστική κάλυψη και προέτρεπε τον παίκτη να κάνει την επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο… Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με τον σύλλογο για να καλύψουν από κοινού τα έξοδα… Ο χορτοτάπητας του γηπέδου του Διγενή είναι τεχνητός. Σύμφωνα με έρευνα της FIFPro τα κρούσματα χιαστών συνδέσμων σε τέτοιου είδους γήπεδα  είναι δυο φορές περισσότερα.

Ως ΠΑ.Σ.Π. καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τη στάση των σωματείων. Υποχρεώνονται όχι μόνο βάσει κανονισμών, αλλά και ηθικά, να καλύπτουν τα ιατρικά έξοδα παικτών τους.

Τα τελευταία τρία χρόνια δίνουμε μεγάλη μάχη για το ασφαλιστικό σχέδιο. Το θέμα το θέτουμε συνέχεια στην ΚΟΠ, ενώ το συζητήσαμε και στην πρόσφατη συνάντησή μας με τα στελέχη της Ομοσπονδίας.

Σύντομα βέβαια αυτή η ιστορία θα ανήκει στο παρελθόν. Το ενιαίο συμβόλαιο που θα θεσπιστεί μετά από μακροχρόνιους αγώνες του Συνδέσμου, θα είναι γεγονός σύντομα και η ιατρική κάλυψη των παικτών θα αποτελεί βασικό όρο σε αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ