Η “φωνή” μας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποδοσφαιριστών!

Μεγάλη τιμή για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα ιστορικό ορόσημο για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο, η συμμετοχή της διεθνούς Κύπριας ποδοσφαιρίστριας των Apollon Ladies, Krystyna Freda, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποδοσφαιριστών (#GlobalPlayerCouncil) που συγκροτεί η FIFPRO.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPRO): «Η γεννημένη στις ΗΠΑ και διεθνής Κύπρια Krystyna Freda έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της στην Ευρώπη παίζοντας στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας, της Σκωτίας και κυρίως της Κύπρου. Εδώ και χρόνια είναι μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, συμμετέχοντας στις ενέργειες του, ενώ πλέον εντάσσεται επίσημα στην FIFPRO ως μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Παικτών».

Στις πρώτες της δηλώσεις η Krystyna Freda ανάφερε ότι μερικοί από τους κύριους της στόχους είναι να ενισχύσει τις φωνές των ποδοσφαιριστριών από μικρότερες χώρες, να γεφυρώσει το χάσμα στο γυναικείο ποδόσφαιρο και να προωθήσει ένα πιο υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους στο άθλημα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Έχω τόση πολλή ενέργεια, τόσες πολλές ιδέες και χρειάζομαι κάπου για να τις εστιάσω. Το να είμαι μέλος του Global Player Council είναι ένα σημαντικό βήμα και είμαι ενθουσιασμένη που το κάνω».

Στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποδοσφαιριστών συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Arturo Vidal, η Eugenie Le Sommer, ο Giorgio Chiellini, η Lucy Bronze και ο Simon Mignolet. Σκοπός τους είναι η συγκρότηση μιας ενωμένης φωνής επαγγελματίων ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών από όλο τον κόσμο, ώστε μέσω της FIFPRO να διασφαλίσουν το επάγγελμα τους από τις αποφάσεις που τους επηρεάζουν στον ποδοσφαιρικό κλάδο.

Ο ΠΑ.Σ.Π. νιώθει περήφανος και συγχαίρει την Krystyna Freda που γίνεται η πρώτη αρχηγός από μια μικρή χώρα που καταφέρνει να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποδοσφαιριστών. Πλέον αποκτούν φωνή και οι μικρές χώρες ενώ οι Κύπριες ποδοσφαιρίστριες θα αντιπροσωπεύονται ανάμεσα στις κορυφαίες του πλανήτη, συζητώντας και μεταφέροντας και τα δικά τους προβλήματα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποδοσφαιριστών, να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα στην Krystyna Freda και την μεταπτυχιακή της εργασία με θέμα την «Ανάλυση της Ανάπτυξης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στην Κύπρο», στην ιστοσελίδα της FIFPRO.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ