Η περιπέτεια του Ραφαήλ Θωμά και η παρέμβαση του ΠΑ.Σ.Π.

Μία δύσκολη περιπέτεια έζησε τις τελευταίες εβδομάδες ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού-Σαλαμίνα Λειβαδιών, Ραφαήλ Θωμά. Ο 21χρονος υπέστη κάταγμα κνήμης στο παιχνίδι της 24ης Φεβρουαρίου με την ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, έναν τραυματισμό που τον έστειλε αυθημερόν στο χειρουργείο.

Ανασφάλιστος ο Θωμά, πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι να λάβει κάποια οικονομική στήριξη από το σωματείο του, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του ΠΑ.Σ.Π. για να έρθουν σε συνεννόηση οι πλευρές του παίκτη και του σωματείου.

Ο Ραφαήλ -ο οποίος έχει και ένα εκ γενετής πρόβλημα αναπηρίας στο χέρι, το οποίο όμως λόγω της σκληρής του δουλειάς δεν του βάζει φρένο στην ποδοσφαιρική του καριέρα- είναι ερασιτέχνης και δεν αμείβεται, ενώ η ομάδα του δεν είχε ασφαλισμένους τους ποδοσφαιριστές. Αμέσως μετά τον τραυματισμό, ο ποδοσφαιριστής στάλθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου εγχειρίστηκε. Μετά την εγχείρηση, υπήρξε δυσκολία στην επικοινωνία με την ομάδα, για κάλυψη κάποιων εξόδων. Τότε ήταν που ο ποδοσφαιριστής επικοινώνησε με τον ΠΑ.Σ.Π. για να ζητήσει καθοδήγηση και στήριξη.

Μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΠΑ.Σ.Π., πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα παρέχουν στο ποδοσφαιριστή ότι ήταν απαραίτητο, αφού δεν ήταν ασφαλισμένοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το όλο περιστατικό, πάντως, κατέδειξε την ανάγκη οι ποδοσφαιριστές να έρθουν κοντά στον ΠΑ.Σ.Π., να εγγραφούν στο σύνδεσμο και το σημαντικότερο, να επιδιώξουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, μέσω του προγράμματος που «τρέχει» ο Σύνδεσμος.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις ίδιες τις δηλώσεις του Ραφαήλ Θωμά σε ελληνική ιστοσελίδα: «Είχα ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό, κάταγμα κνήμης. Αρχικά, ήταν λάθος μου που δεν πλήρωσα έγκαιρα την συνδρομή μου στον ΠΑ.Σ.Π., παρά το γεγονός ότι ήμουν εγγεγραμμένος ως μέλος από πριν. Αλλά και τους συμπαίκτες μου που ήταν γραμμένοι, δεν τους ασφάλισε η ομάδα. Αγωνίζομαι σαν ερασιτέχνης χωρίς έσοδα και περίμενα ότι σε αυτή την δύσκολη στιγμή, η ομάδα θα ήταν δίπλα μου. Εάν δεν χτυπήσεις δεν αντιλαμβάνεσαι την σοβαρότητα του να έχεις μια ασφαλιστική κάλυψη».

Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης παρέχει και ο ΠΑ.Σ.Π. το οποίο αφορά ποδοσφαιριστές ανδρικών και γυναικείων ομάδων όλων των κατηγοριών, μέχρι και ομάδες U-6. Με χαμηλό κόστος, μπορούν να εξασφαλιστούν και οι δύο πλευρές, ποδοσφαιριστές και σωματεία, με παροχή ασφαλιστικής κάλυψης η οποία σε περίπτωση τραυματισμού ίσως αποβεί και σωτήρια για τους ίδιους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ