Η ΚΟΠ καλείται να αφουγκραστεί την αγωνία των ποδοσφαιριστών!

Ηχηρή ήταν η φωνή των διεθνών ποδοσφαιριστών όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ για τροποποιήσεις στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2022/2023 και στους Κανονισμούς Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών. H δυνατότητα αύξησης των μη γηγενών ποδοσφαιριστών στον κατάλογο Α’ έχει θορυβήσει και προβληματίσει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βλέπουν να παραγκωνίζονται ολοένα και περισσότερο από τις ομάδες, χωρίς η ομοσπονδία να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας (02/08/2022) οι διεθνείς ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στη μαζικότερη διαδικτυακή εκστρατεία που έγινε ποτέ από ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, καλώντας την ομοσπονδία να προσέλθει σε συζητήσεις με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών με σκοπό την εξεύρεση λύσεων αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κύπριος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Προηγήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη τη Δευτέρα 01/08/2022, στην οποία, εκτός από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, συμμετείχαν και άλλοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές ομάδων της Α’ Κατηγορίας, όπως και το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια των διεθνών μας σε σχέση με τις τελευταίες αποφάσεις της ΚΟΠ και ο προβληματισμός τους για μέλλον του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Οι διεθνείς μας, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το προαναφερθέν ζήτημα, ενώ ζήτησαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. να προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις των ίδιων, οι οποίες αποσκοπούν στη στήριξη των Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Εφόσον η ΚΟΠ σέβεται έστω στο ελάχιστο τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, καλείται όπως προσέλθει σε συνάντηση με τον ΠΑ.Σ.Π. ώστε να συζητήσουν μέτρα θωράκισης του Κύπριου επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Είμαστε πάντα της άποψης ότι μόνο μέσω του διαλόγου μπορούν να εξευρεθούν οι ιδανικότερες λύσεις για τα σημαντικά θέματα που αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο και από αυτά δεν μπορεί να εξαιρεθεί η επιβεβλημένη στήριξη προς τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ