Η FIFPRO συμμετέχει στο «Football for the Goals» του ΟΗΕ

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ενώνουν δυνάμεις για την επίτευξη διάφορων κοινωφελών στόχων. Η FIFPRO και ο ΟΗΕ ανακοίνωσαν χθες τη μεταξύ τους συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του οργανισμού για την εκστρατεία που διεξάγει με την ονομασία «Football for the Goals».

Το «Football for the Goals», με όπλο τη δύναμη του ποδοσφαίρου, προωθεί, μεταξύ άλλων, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. Η συνεργασία μεταξύ του ΟΗΕ και της FIFPRO επισημοποιήθηκε στο συνέδριο FIFPRO Asia/Oceania που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κουάλα Λουμπούρ.

Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Football for the Goals», η FIFPRO συμφώνησε να συμμετέχει ενεργά για την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

  • Να υποστηρίξει και να προωθήσει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ
  • Να αναζητήσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους
  • Να ακολουθήσει ένα πλάνο με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αναλάβει δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων
  • Να προωθήσει την ισότητα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων που σχετίζονται με το φύλο
  • Να αναλάβει δράσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της FIFPRO Νταβίντ Αγκάνθο τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Η FIFPRO είναι περήφανη που εκπροσωπεί τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους με στόχο την αναζήτηση θετικών κοινωνικών αλλαγών. Είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε μέρος της ανιδιοτελής δράσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμμετέχοντας στο ‘Football for the Goals’, που αποσκοπεί στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ». Από την πλευρά του ο Μάχερ Νάσερ, διευθυντής του τμήματος επικοινωνίας του ΟΗΕ, είπε: «Το ‘Football for the Goals’ δεν μπορεί να επιτύχει τις φιλοδοξίες και τους στόχους του χωρίς την πλήρη δέσμευση και υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών και των συλλόγων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τη FIFPRO στο ‘Football for the Goals’ καθώς και πολύ ενθουσιασμένοι που η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών υποσχέθηκε να προωθήσει ενεργά τις δεσμεύσεις του FFTG που αποσκοπούν στη βιωσιμότητα, τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και τις δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ