Η έκθεση της Λήδας Κουρσουμπά προβληματίζει τον ΠΑ.Σ.Π.

Η έκθεση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού για τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών Λουκά και Φασουλιώτη του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, αντίστοιχα, τυγχάνει της δέουσας αξιολόγησης από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών.

Η Λήδα Κουρσουμπά σε έκθεσή της μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στο γραφείο της, κάνει εμμέσως λόγο για τακτικές σκλαβοπάζαρου από πλευράς των δυο ομάδων, που καταπατούν τα δικαιώματα των παιδιών και δεν συνάδουν με τους κανονισμούς της ΚΟΠ.

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αφορά τον 15χρονο Λουκά που αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ και τον 16χρονο Φασουλιώτη της Ανόρθωσης. Οι δυο ποδοσφαιριστές ζήτησαν να αποχωρήσουν από τους συλλόγους τους, επικαλούμενοι σοβαρούς λόγους.

Όμως, οι δυο ομάδες, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων τους, ζήτησαν χρηματικά ποσά για να τους παραχωρήσουν την ελευθέρα μεταγραφή τους. Ο ΑΠΟΕΛ φέρεται να ζήτησε 5.000 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τον Φασουλιώτη, η Ανόρθωση φέρεται να ζήτησε αρχικά 10.000 ευρώ, ενώ αργότερα υποχώρησε στις 2.000 ευρώ.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι, οι δυο ομάδες ενήργησαν εκτός νόμου και κανονισμών. Είναι ενδεικτική η ακόλουθη αναφορά: «Ειδικότερα, οι μεταγραφές παιδιών ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών σε κάθε περίπτωση διέπονται από τις διατάξεις του Άρθρου 12.6 των Κανονισμών, σύμφωνα με τις οποίες δεν προβλέπεται πουθενά οποιαδήποτε αποζημίωση στο σωματείο».

Πανευρωπαϊκά υπάρχει εκστρατεία κατά των ομάδων που εκμεταλλεύονται οικονομικά ποδοσφαιριστές παιδικής ηλικίας και γίνεται λόγος για τακτικές σκλαβοπάζαρου.

Σύντομα ο Σύνδεσμος θα επανέλθει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ