Η ασφάλεια στο σχολείο ΔΕΝ καλύπτει μαθητές-ποδοσφαιριστές!

Πολλοί αναφέρουν στους γονείς μαθητών-ποδοσφαιριστών ότι η ασφάλεια που κάνουν στα παιδιά τους με την εγγραφή τους στο σχολείο, καλύπτει και ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό τραυματισμό. Ουδέν αναληθέστερον!

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών έγινε αποδέκτης σχετικών παραπόνων και ξεκαθαρίζει με την παρούσα ανακοίνωση πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Η ασφάλεια του γυμνασίου δεν καλύπτει ποδοσφαιρικές ακαδημίες και ως εκ τούτου τα παιδιά παραμένουν ανασφάλιστα.

Μετά τις τελευταίες επαφές που είχε ο Σύνδεσμός μας  με την ΚΟΠ, η Ομοσπονδία εξέδωσε σχετική εγκύκλιο ημερομηνίας 27/04/2016 με την οποία υπενθυμίζει στα σωματεία το περιεχόμενο του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Εκπαίδευσης που υπογράφεται απο τους γονείς και το σωματείο με την εγγραφή παιδιού σε μια ομάδα.

Αναφέρεται σχετικά: «Κατά την διάρκεια της περιόδου εκπαίδευσης ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ αναλαμβάνει όπως παρέχει στον ποδοσφαιριστή τα μέσα για την εκπαίδευση του στο άθλημα του ποδόσφαιρου ήτοι προπονητές , γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, αθλητικές εγκαταστάσεις, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ έναντι κινδύνων που σχέση έχουν με την εκπαίδευση του, καθώς επίσης και συμμετοχή του σε ποδοσφαιρικούς αγώνες».

Υπό το φως των πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ότι είναι υποχρέωση του σωματείου και της ιδιωτικής ακαδημίας να παρέχουν προς τους ποδοσφαιριστές ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

Εξάλλου,  μέσα στην προκήρυξη της ΚΟΠ (άρθρο 24.2 παρ.3 και 4), αλλά και στο ενιαίο συμβόλαιο(Άρθρο 6.1.3,6.1.4), είναι ξεκάθαρο επίσης ότι είναι υποχρέωση του Σωματείου.

Καλούμε οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια ή πληροφορίες να επικοινωνεί με το νομικό τμήμα του ΠΑΣΠ στα τηλέφωνα 22466508-9.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ