Γιάννης Ανέστης: «Αφιερωμένο στη γυναίκα και στα παιδιά μου»

Ο Γιάννης Ανέστης παρέλαβε το βραβείο Stoiximan Top Save της 7ης αγωνιστικής από τον φίλαθλο Ησαΐα Αριστοδήμου, στο πλαίσιο της ενότητας Stoiximan Choices. Ο Ησαΐας, ο οποίος συμμετείχε στη σχετική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π., επέλεξε να παραδώσει το συγκεκριμένο βραβείο στον τερματοφύλακα της Καρμιώτισσας αφού είναι παράλληλα ο προσωπικός του κομμωτής!

Ο 32χρονος τερματοφύλακας ήρθε στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι έχοντας στο παλμαρέ του ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελο με την ΑΕΚ Αθηνών, ενώ έχει κατακτήσει και ένα κύπελλο Σουηδίας με την IFK Göteborg. Αναλυτικά η μίνι – συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ελλαδίτης τερματοφύλακας:

Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για το βραβείο. Πώς νιώθεις που ο κόσμος σε ψήφισε για την καλύτερη απόκρουση της 7ης αγωνιστικής;
Νιώθω πάρα πολύ καλά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου που είναι πάντα δίπλα μου, και στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον προπονητή τερματοφυλάκων μου, τον κύριο Δημήτρη Λεωνή με τον οποίο κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να έρθουν και άλλα βραβεία.

Πώς κρίνεις το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος;
Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό διαπιστώνω όσο καιρό είμαι εδώ. Από τις πρώτες ομάδες, μέχρι τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία, η κάθε μία παλεύει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος και πιστεύω είναι παρόμοιο με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην Καρμιώτισσα για τη θέση του τερματοφύλακα. Πώς είναι καθημερινά οι προπονήσεις σαν ομάδα τερματοφυλάκων;
Όταν έχεις αρκετά καλούς τερματοφύλακες, ο υγιής ανταγωνισμός βοηθάει τον κάθε έναν ξεχωριστά να βελτιώνεται και από εκεί και πέρα όποιος είναι έτοιμος, βοηθάει την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της.

Φαντάζομαι παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ. Πώς ήταν για σένα να βλέπεις την ΑΕΚ ξανά πρωταθλήτρια μετά τον τελευταίο τίτλο που είχες κατακτήσει μαζί της και ποια η άποψή σου για τη φετινή σεζόν και την ΑΕΚ…
Εννοείται ότι παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που κέρδισε ξανά το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια όταν το κατέκτησα και εγώ. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ καλό γιατί το διεκδικούν και οι πέντε τοπ ομάδες. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα έχουμε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πιστεύεις ότι μπορεί η ΑΕΚ να κάνει το back to back;
Γιατί όχι, αλλά από ότι φαίνεται είναι και οι υπόλοιπες ομάδες πάρα πολύ καλές και πιστεύω θα είναι ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ