Γέμισε το Μακάρειο στη Φιέστα της ΠΟΑΠ

Ξαναγέμισε ζωή το πρωί της Πρωτομαγιάς το Μακάρειο στάδιο. Πάνω από 5.000 νεαροί ποδοσφαιριστές και χιλιάδες γονείς και φίλαθλοι έδωσαν το παρών τους στη μεγάλη φιέστα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (ΠΟΑΠ).

Βραβεύτηκαν οι πρωταθλήτριες ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, τα άτομα που ξεχώρισαν για το fair play, ενώ όλα τα παιδιά παρέλασαν ενώπιων των φιλάθλων και πήραν αναμνηστικά μετάλλια, δεχόμενοι το χειροκρότημα για την προσπάθεια τους σε όλη τη σεζόν. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΠ κ. Κώστας Ευθυμιάδης «κάποιοι είναι πρωταθλητές, όμως για εμάς όλα τα παιδιά είναι νικητές».

Με τον τρόπο αυτό έπεσε η αυλαία του μεγαλύτερου πρωταθλήματος ακαδημιών στην Κύπρο, όπου συμμετείχαν 42 ακαδημίες, 215 ομάδες και πέραν των 3.000 ποδοσφαιριστών, 6-16 χρόνων. Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΠΟΑΠ είναι Ομοσπονδία μέλος του ΚΟΑ και διοργανώνει το πιο μεγάλο πρωτάθλημα ακαδημιών στην Κύπρο.

Παρούσα η πρόεδρος του ΚΟΑ κα Κλέα Χατζηστεφάνου – Παπαέλληνα, υπογράμμισε τη σημασία της ενασχόλησης τόσων χιλιάδων παιδιών με τον αθλητισμό.  Στον χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίηση της για την προσπάθεια που κάνει η ΠΟΑΠ και τον εντυπωσιασμό της για τη μαζική παρουσία των φιλάθλων που γέμισαν το Μακάρειο. Παράλληλα τόνισε ότι ΚΟΑ και ΠΟΑΠ θα έχουν ακόμη πιο στενή συνεργασία στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΠ, κ. Κώστας Ευθυμιάδης, τίμησε τους δύο μεγάλους χορηγούς του Πρωταθλήματος «Φούρνοι Ζορπάς», παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στον Εκτελεστικό Πρόεδρο των Φούρνων Ζορπάς κ. Κώστα Ζορπά και στον γενικό διευθυντή της Σχολής Φόρουμ κ. Χρίστο Τζιαπούρα. Το πρωτάθλημα υποστήριξαν επίσης οι uhlsport, copy type, βιβλιοπωλεία Parga και τα έπαθλα Kangaroo.

Οι πρωταθλητές
Από δύο τίτλους πρωταθλητή κέρδισαν η Ακαδημία Ευθυμιάδης, στις κατηγορίες 2002 και 2004 και οι Ακαδημίες Αθηαίνου στα περιφερειακά πρωταθλήματα 2004 και 2006. Back to Back για την Φάρμα Χρύση Μιχαήλ στην κατηγορία 2005.

Στην κατηγορία 2006 πρωταθλήτρια η Fun Fever, στο 2003 η Arsenal νικώντας στον τελευταίο αγώνα το Campione με το οποίο ισοβάθμησε, και στην κατηγορία 2001 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Στην κατηγορία για παιδιά γεννηθέντα το 1999 και το 2000 πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Nicosia FC Falcon και στην 1997/98 η Blossom.

Πράσινη κάρτα
Η πράσινη κάρτα, μία ακόμα καινοτομία της ΠΟΑΠ, δόθηκε στους προπονητές Βησσαρίων Οσιπίδη και Χρίστος Ανδρέου και στους ποδοσφαιριστές Τάσος Γεωργίου και Ευάγγελος Θεοδώρου, οι οποίοι ξεχώρισαν για το ήθος τους. Τα έπαθλα ήθους έδωσε ο Πρεσβευτής Fair Play Λουκής Τερεζόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εξηγήσει στα παιδιά την πράξη – πρότυπο του Βαλεντίνου Σιέλη να σώσει έναν αντίπαλο αλλά πάνω απ’ όλα συναθλητή, ενώ υπογράμμισε και το παράδειγμα του Κριστιάνο Ρονάλντο που βοήθησε ένα μικρό παιδί να κάνει μία δύσκολη επέμβαση.

Η γιορτή
Τις βραβεύσεις ακολούθησε μεγάλο πάρτι εντός του αγωνιστικού χώρου του Μακαρείου σταδίου, με φαγητό από τους Φούρνους Ζορπάς. Το πάρτι διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι, με τους μικρούς μας φίλους να επιδίδονται με τη ψυχή τους σε πολλά παιχνίδια, ποδοσφαιρικά και άλλα.

Γραφείο Τύπου ΠΟΑΠ

Σχετικές δημοσιεύσεις:

Οι μικροί παίκτες της ΠΟΑΠ στην εκστρατεία κατά του ρατσισμού!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ