Φθηνές δικαιολογίες και διακρίσεις εις βάρος ομάδων, ποδοσφαιριστών, εργαζομένων και φιλάθλων

Μετά και τη δεύτερη επιστολή προς την ΚΟΠ που είχε αποστείλει ο ΠΑΣΠ μαζί με τους αρχηγούς των ομάδων της Πάφος FC και του Ακρίτα, για μετακίνηση του μεταξύ τους αγώνα της 16ης αγωνιστικής από την παραμονή των Χριστουγέννων 24/12/22 στις 17:00, στις 23/12/22, η ομοσπονδία η οποία εσκεμμένα δεν απάντησε στο συνδικαλιστικό σώμα των ποδοσφαιριστών, έστειλε απαντητική επιστολή στα δύο σωματεία. Στην απάντηση της ΚΟΠ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Θέλω να σας πληροφορήσω ότι η ενημέρωση που είχαμε από την εταιρεία που χειρίζεται το VAR, είναι ότι σε περίπτωση που δεν προκριθεί ομάδα μας στην επόμενη φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων , τότε η 3η κινητή μονάδα VAR που υπάρχει στην Κύπρο αυτή τη στιγμή θα μετακινηθεί. Ως εκ των πιο πάνω και λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε σήμερα αν θα υπάρχει 3η κινητή μονάδα VAR τη συγκεκριμένη ημέρα στην Κύπρο, το αίτημά σας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί».

Η απάντηση της ΚΟΠ προς τις δύο ομάδες εγείρει πολλά ερωτήματα, ενώ την ίδια ώρα αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού προς τα σωματεία, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους διαιτητές αλλά και τον κόσμο των δύο συλλόγων. Εγείρονται, λοιπόν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Από πότε μια ιδιωτική εταιρεία αποφασίζει για τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος; Η ΚΟΠ ρίχνει το βάρος της ευθύνης για τη μη μετακίνηση του αγώνα στην ιδιωτική εταιρία χωρίς να δίνει λεπτομέρειες της θέσης της.
  2. Γιατί η χρονική διάρκεια του συμβολαίου με τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν επεκτάθηκε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;
  3. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος, η ομοσπονδία αποφάσισε για μερικές αγωνιστικές να ορίσει τρία παιχνίδια την ίδια μέρα για τις ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Γιατί, λοιπόν, να μην ορίζονται και σε άλλες αγωνιστικές τρία παιχνίδια την ίδια μέρα, εφόσον παραστεί ανάγκη; Αυτό κύριοι δεν αποτελεί διάκριση έναντι των σωματείων που δεν συμμετέχουν στην Ευρώπη, των ποδοσφαιριστών καθώς και του φίλαθλου κοινού;
  4. Το να ισχυρίζεται η ΚΟΠ ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει τρίτη κινητή μονάδα VAR μέχρι τα Χριστούγεννα δείχνει την προχειρότητα στον σχεδιασμό και στον προγραμματισμό του πρωταθλήματος. Κατόπιν τούτου τίθεται το εξής ερώτημα: Τι θα γίνει αν στα πλέι οφ και πλέι άουτ, αρκετές ομάδες διεκδικούν τους ίδιους στόχους; Μήπως η ομοσπονδία θα ορίσει τα παιχνίδια σε διαφορετική ημέρα και ώρα;

Αντιπροσωπεύοντας όλους τους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο, ο ΠΑΣΠ καλεί για άλλη μία φορά την ΚΟΠ να αλλάξει τον ορισμό του συγκεκριμένου αγώνα από την παραμονή των Χριστουγέννων και να τον μετακινήσει στις 23 Δεκεμβρίου.

Αν το πρόβλημα της ΚΟΠ είναι η τρίτη κινητή μονάδα VAR τότε υπάρχει εναλλακτική λύση. Διερωτόμαστε γιατί η ομοσπονδία δεν αλλάζει την ώρα του ενός εκ των δύο αγώνων που είναι προγραμματισμένοι στις 23 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι Πάφος – Ακρίτας να γίνει νωρίς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να μετακινηθεί το VAR από τη μία πόλη στην άλλη.

Συν τοις άλλοις η ΚΟΠ με την πιο πάνω απόφασή της, παραβιάζει την άτυπη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ της ομοσπονδίας και του ΠΑΣΠ πριν από αρκετά χρόνια, η οποία προέβλεπε ότι από τις 23/12 μέχρι τις 2/1 κάθε χρόνου δεν θα ορίζονται ποδοσφαιρικοί αγώνες. Συμφωνία την οποία η ομοσπονδία φαίνεται να έχει ξεχάσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ