Εξηγήσεις από CyADA για τον αιφνίδιο έλεγχο σε έξι διεθνείς

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών εκφράζει και δημοσίως την απαρέσκειά του για τον αιφνίδιο έλεγχο που διενήργησε μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η Εθνική Επιτροπή Αντι-ντόπινγκ Κύπρου.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε ο έλεγχος, η ταλαιπωρία των διεθνών, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες που βρίσκονται υπό εξέταση, προκάλεσαν ερωτηματικά τα οποία δεν έχουν απαντηθεί.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, Σπύρος Νεοφυτίδης, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Αντι-ντόπινγκ, Δρ Μιχάλη Πέτρου που απουσιάζει στο εξωτερικό, ζητώντας κάποιες εξηγήσεις για τον έλεγχο αυτό, πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Μετά από μια προκαταρκτική συζήτηση, ο κ. Νεοφυτίδης διευθέτησε συνάντηση με τον Δρ. Πέτρου, που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του τελευταίου στην Κύπρο. Ο Σύνδεσμος θα ζητήσει απαντήσεις που αφορούν τον έλεγχο και την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές πριν από το καθοριστικό παιχνίδι με το Ισραήλ.

Ο ΠΑ.Σ.Π. πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των επιβλαβών ουσιών (αναβολικά, ναρκωτικά, αναλαμβάνοντας ετήσια σεμινάρια ενημέρωσης, τα οποία έχουν καταστεί θεσμός. Είμαστε υπέρ των αιφνίδιων ελέγχων και όλων των σχετικών ενεργειών που αποσκοπούν στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Ωστόσο, δεν πρόκειται να δεχθούμε θυματοποίηση ποδοσφαιριστών, στην ενδεχόμενη προσπάθεια κάποιων να κερδίσουν εντυπώσεις σε βάρος τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ