Έρευνα του UCLan με 421 Κύπριους παίκτες σε κορυφαίο περιοδικό των ΗΠΑ

Ένα από τα κορυφαία περιοδικά στον κόσμο σε θέματα που αφορούν την επιστήμη του Αθλητισμού δημοσίευσε την έρευνα του UCLan Cyprus που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (01/06) στα γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών στην Λευκωσία.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 421 Κύπριοι ποδοσφαιριστές και λόγω της εγκυρότητάς της αλλά και του επαρκούς δείγματός της, φιλοξενήθηκε στο Journal of Strength and Conditioning Research τον Ιανουάριο.

Οι κύριες παράμετροί της παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Μάρκο Μιχαηλίδη στη συνέντευξη Τύπου, με τον τελευταίο να αναλύει στους δημοσιογράφους με στοιχεία τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τους ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών η 8μηνη διάρκεια της σεζόν (10 μήνες διαρκεί η σεζόν για την α΄ κατηγορία).

Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης εστίασε σε αυτό το σημείο, λέγοντας στην εισαγωγική του ομιλία ότι «η έρευνα του UCLan έρχεται να τεκμηριώσει όσα λέγαμε τόσο καιρό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν».

Ο κ. Νεοφυτίδης, εξέφρασε και προβληματισμό για τις πληροφορίες που θέλουν την Ομοσπονδία (ΚΟΠ) να εξετάζει ενδεχόμενο σμίκρυνσης της χρονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων νέων. «Αυτό θα είναι καταστροφικό για τους παίκτες αυτούς και ελπίζω οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και η Σχολή Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ να εξηγήσουν στους παράγοντες τους κινδύνους να καταστραφεί ό,τι έχει κτιστεί με τόσο κόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σύνοψη της έρευνας είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π.

Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του πρακτορείου φωτογραφιών Savvides Press και στον λογαριασμό του ΠΑ.Σ.Π. στο facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ