Επιστολή στην ΚΟΠ προς στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, με μεγάλη απογοήτευση ενημερώθηκε για την πρόθεση προώθησης πρότασης αύξησης των ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών του καταλόγου Α’ από 15 σε 17 και για αυτό το λόγο απέστειλε σχετική επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στον κατάλογο Β’ η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα εγγραφής απεριόριστου αριθμού ποδοσφαιριστών θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική την πρόταση αυτή απέναντι στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Αντί η ίδια η ομοσπονδία να στηρίξει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές κάποιοι προσπαθούν για δικά τους προσωπικά και σωματειακά συμφέροντα να αυξήσουν τον αριθμό των μη γηγενών ποδοσφαιριστών για να αφανίσουν παντελώς από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν πρόκληση για όλους τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, παραβιάζουν κατάφορα την προκήρυξη του πρωταθλήματος και θα στοιχίσουν στο μέλλον και στην ίδια την Εθνική ομάδα. Η οποία ήδη υποφέρει από την παντελώς ανύπαρκτη στήριξη του κύπριου ποδοσφαιριστή από την ΚΟΠ.

Ο ΠΑ.Σ.Π. και ιδιαίτερα όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές διαφωνούν εντονότατα και σε περίπτωση λήψης τέτοιας απόφασης θα αντιδράσουν δυναμικά. Η ομοσπονδία θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή για να στηρίξει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αλλά αντί αυτού τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν έχει κάνει ούτε τα ελάχιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτού του είδους οι ενέργειες δείχνουν την παντελή έλλειψη διαφάνειας και καλοπιστίας στη λήψη αποφάσεων της Ομοσπονδίας και είναι μάλιστα αντίθετες με τους σκοπούς ίδρυσής της, ένας εκ των οποίων είναι η ανάπτυξη του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ