«Ενωμένες είμαστε πιο δυνατές!»

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των Γυναικείων πρωταθλημάτων 2023-24, ο ΠΑ.Σ.Π. άρχισε τον κύκλο των ενημερωτικών συναντήσεων με τις ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αρχή έγινε με τις ομάδες Lakatamia F.C. και Ομόνοια Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο ΠΑ.Σ.Π. στέλνει το μήνυμα στις ποδοσφαιρίστριες ότι όταν είναι ενωμένες, τόσο ο Σύνδεσμος όσο και οι ίδιες είναι πιο δυνατές και μπορούν να πετύχουν πολλά. Ανάμεσα σε άλλα με κοινή δράση έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη θέση των ίδιων στο κυπριακό ποδόσφαιρο και αφετέρου τις συνθήκες του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, τα οφέλη που έχουν να κερδίσουν οι ποδοσφαιρίστριες ως μέλη του Συνδέσμου, είναι μεταξύ άλλων οι καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες εργασίας, η συλλογική διαπραγμάτευση, η νομική υποστήριξη, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και οι ευκαιρίες που έχουν για μάθηση και ανάπτυξη. Ιδιαίτερα έμφαση δίνεται στο πρόγραμμα υποτροφιών του Συνδέσμου αφού με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιρίστριες και οι ποδοσφαιριστές, έχουν την ευκαιρία να αρχίσουν να «χτίζουν» από τώρα μία δεύτερη καριέρα.

Επιπλέον, οι ποδοσφαιρίστριες ενημερώνονται από κοντά για την έξυπνη εφαρμογή BIOEYE στα κινητά, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική φάση και με βάση την παρακολούθηση της κίνησης των ματιών βοηθάει στον εντοπισμό εγκεφαλικών κακώσεων και ασθενειών όπως και για την κάρτα προνομίων για διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Χημεία Γιαννουκά και διαγνωστικά κέντρα Άλφα Εύρεσις).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι ποδοσφαιρίστριες λαμβάνουν ενημερωτικά βιβλιαράκια για το Red Button και το περιεχόμενο της νομοθεσίας για τους χειραγωγημένους αγώνες, τη ψυχική υγεία, το ντόπινγκ, το πρωτόκολλο θερμικής καταπόνησης καθώς και τα δικαιώματά τους που απορρέουν μέσα από τους κανονισμούς της UEFA όσον αφορά τη μητρότητα.

Ο ΠΑ.Σ.Π. θα ήθελε να ευχαριστήσει για την διευθέτηση των συναντήσεων την κ. Θέα Νικολάου, εκπρόσωπο τύπου της Λακατάμιας ενώ εκ μέρους της Ομόνοιας τους Ηλία Κυρμίζη και Σπύρο Μιχαήλ προπονητές της γυναικείας ομάδας και της ομάδας Κ18 αντίστοιχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ