Ενίσχυση με 400.000 ευρώ για τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών!

Σπουδαία νέα για την ανάπτυξη, βελτίωση και γενικότερα για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα και έκανε γνωστές σήμερα η ιστοσελίδα της FIFPRO, περιμένουμε ως ΠΑ.Σ.Π. να έχουν θετικές επιδράσεις και στην Εθνική Κύπρου. Η FIFPRO Europe, λοιπόν, συνεργάστηκε με την UEFA για την ετοιμασία του πλαισίου των ελάχιστων όρων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας που αφορούν τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι ποδοσφαιρίστριες θα έχουν καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα.

Το πλαίσιο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι ομοσπονδίες πρέπει να παρέχουν τα απαραίτητα στις ποδοσφαιρίστριες για τη βελτίωση του αθλήματος. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι προπονητές πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα των εθνικών ομάδων γυναικών και να προάγουν την αθλητική αριστεία και οι εθνικές ομοσπονδίες να διασφαλίζουν τις βέλτιστες εγκαταστάσεις προπόνησης και τις πιο άμεσες διαθέσιμες διαδρομές ταξιδιών, ενώ ένας από τους στόχους είναι, επίσης, η χρηστή διακυβέρνηση όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Προστίθεται, επίσης, ότι οι ομοσπονδίες πρέπει να εφαρμόζουν πολιτικές κατά των διακρίσεων, να καλύπτουν τα έξοδα και τις αμοιβές των ποδοσφαιριστριών και να υπάρχει κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά τη μητρότητα.

Η UEFA, λοιπόν, για να προσφέρει κίνητρα ώστε τα πιο πάνω να γίνουν πράξη, αποφάσισε να ενισχύει τις ομοσπονδίες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με 100.000 ευρώ ετησίως.

«Καθοριστική συνεργασία»
Ο πρόεδρος της FIFPRO Europe Νταβίντ Τεριέ, δήλωσε με αφορμή την πιο πάνω απόφαση: «Η στενή συνεργασία μεταξύ της FIFPRO Europe και της UEFA ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση αυτής της πρωτοβουλίας – ορόσημο. Είμαστε δεσμευμένοι στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας με την UEFA προς όφελος των παικτών. Η FIFPRO Europe παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό της». Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA Ναντίν Κέσλερ αφού δήλωσε ότι αυτή η απόφαση παρέχει στις ποδοσφαιρίστριες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, υπογράμμισε: «Η ανακοίνωση του πλαισίου σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο για τις εθνικές ομάδες γυναικών, που έγινε δυνατό μέσω του θετικού πνεύματος συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων». Σε δηλώσεις προχώρησε και η διευθύντρια Παγκόσμιας Πολιτικής και Στρατηγικών Σχέσεων Γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFPRO, Σάρα Γκρεγκόριους, τονίζοντας τα ακόλουθα: «Οι ποδοσφαιρίστριες των εθνικών ομάδων γυναικών και το άθλημα ευρύτερα στην Ευρώπη, θα επωφεληθούν σημαντικά από αυτές τις σημαντικές αλλαγές που παρέχουν ασφάλεια και βελτιωμένες συνθήκες με στόχο το γυναικείο ποδόσφαιρο να συνεχίσει την ανάπτυξή του».

Συνάντηση ΠΑ.Σ.Π. με Επιτροπή ΚΟΠ Γυναικείου Ποδοσφαίρου
Όπως προαναφέραμε οι θετικές εξελίξεις όσον αφορά το ευρωπαϊκό γυναικείο ποδόσφαιρο αναμένεται να έχουν θετικές συνέπειες και στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Κύπρου. Προς αυτή την κατεύθυνση αποσκοπεί και η συνάντηση του ΠΑ.Σ.Π. με την Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, η οποία ορίστηκε για τις 13 Οκτωβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ