Ενισχύσαμε τη φωνή των γυναικών στο Women’s football summit 2023

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών δεν λείπει ποτέ από τα μεγάλα γεγονότα και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το Women’s Football Summit 2023 που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία το τριήμερο 01-03/06/2023. Αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π., αποτελούμενη από την Υπεύθυνη Γραφείου και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Συνδέσμου, κα. Σίλεια Βάσου και τη Λειτουργό του Γυναικείου ποδοσφαίρου κα. Άντρια Κιρκίνη, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής, παρουσιάζοντας τις απόψεις τους πάνω σε διάφορα θέματα.

Πριν από τον τελικό του UEFA Women’s Champions League που διεξήχθη στις 03/06/2023, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων νυν και πρώην ποδοσφαιριστριών, εκπρόσωποι ενώσεων-μελών καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι, έλαβαν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο στο FIFPRO House στο Hoofddorp. Στόχος του Women’s Football Summit 2023 ήταν η αντιμετώπιση παγκόσμιων θεμάτων που αφορούν το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η Σύνοδος Κορυφής για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο παρέχει την ευκαιρία να λάβουμε άμεση ανατροφοδότηση από τις ποδοσφαιρίστριες για θέματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία τους, καθώς και να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές και να συζητήσουμε στρατηγικές ευκαιρίες συνεργασίας για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η Σύνοδος Κορυφής περιλάμβανε παραγωγικές συνεδρίες και πάνελ που εστίασαν στην οργάνωση, τις παγκόσμιες και περιφερειακές συνθήκες εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, η αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π. διαπίστωσε για ακόμη μία φορά το μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Κύπρου σε σχέση με άλλες χώρες. Ως Κύπρος, οφείλουμε να κάνουμε ακόμη αρκετά βήματα για να καλύψουμε τις αποστάσεις μεταξύ των δύο φύλων στον αθλητισμό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούν τόσο οι θεσμοί του κράτους όσο και οι αθλητικοί φορείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ