Έλαμψαν Αλκή, Barcelona FA και Πατουλέα στις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑ.Σ.Π.

Η Αλκή Ορόκλινης (B’ Κατηγορία) και η Barcelona FA (Πρωτάθλημα γυναικών) είχαν την τιμητική τους στις ετήσιες βραβεύσεις (30/03) που διοργανώνει ο ΠΑ.Σ.Π. για να τιμήσει τους αφανείς ήρωες του ποδοσφαίρου μας.

Πέντε παίκτες της ομάδας της Ορόκλινης ήταν στην κορυφαία ενδεκάδα της Β΄ κατηγορίας, ενώ τέσσερις παίκτριες της νεοσύστατης Barcelona συμπεριλήφθηκαν στο κορυφαίο σχήμα του πρωταθλήματος γυναικών.

Οι δυο ομάδες είχαν και τους κορυφαίους προπονητές στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν.

Το πρόσωπο που ξεχώρισε στα Βραβεία PASP Awards B’ Division & Women 2016/17 ήταν ο Αντριάν Πατουλέα της Πάφου, ο οποίος βραβεύτηκε και για τη συμπερίληψή του στην κορυφαία ενδεκάδα, αλλά και ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η λαμπερή αυτή βραδιά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Alexander College, ενώ το όλο γεγονός καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον AlfaSportsTV.

Αναλυτικά οι βραβευθέντες και βραβευθείσες:

Καλύτερη 11άδα Β΄ κατηγορίας

Στρατηλάτης Κυριάκος (Αλκή Ορ.) – Tερματοφύλακας

Φραγκέσκου Παναγιώτης (Αλκή Ορ.) – Αμυντικός

Πάρπας Στέλιος (Αλκή Ορ.) – Αμυντικός

Σαμάρας Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός) – Αμυντικός

Κυριάκου Κούλλης (Οθέλλος) – Αμυντικός

Φοινίρης Σωτήρης (ΘΟΪ Λακ.) – Μέσος

Troiteiro Jorge (Ένωση) – Μέσος

Suarez Pablo Daniel (Αλκή Ορ.) – Μέσος

Tribeau Yoann (Αλκή Ορ.) – Επιθετικός

Torres Romeu Freitas (Ολυμπιακός) – Επιθετικός

Patulea Adrian Marian (Πάφος) – Επιθετικός

 

Πρώτος σκόρερ Β΄ κατηγορίας

Αντριάν Πατουλέα (Πάφος)

 

Καλύτερος προπονητής Β΄ κατηγορίας

Σάββας Δαμιανού (Αλκή Ορ.)

 

Καλύτερη 11άδα γυναικείου πρωταθλήματος

Ματθαίου Μαρία (Ομόνοια – Λευκοθέα) –  Τερματοφύλακας

Σοφοκλέους Μαργαρίτα (Apollon Ladies) – Αμυντικός

Γεωργίου Ξένια (Ομόνοια – Λευκοθέα) – Αμυντικός

Ιωάννου Μαρία (BARCELONA FA) – Αμυντικός

Tiegnou Valle Fatou Coylibaly (BARCELONA FA) – Αμυντικός

Μιχαήλ Άντρια (BARCELONA FA) – Μέσος

Σάββα Φιλίππα (Α.Ε. Κοκκινοχωρίων) – Μέσος

Σιδερά Δανάη (Apollon Ladies) – Μέσος

Αντωνίου Σταυριάνα (Χρυσομηλιά) – Επιθετικός

Ιωνά Εύη (Ομόνοια-Λευκοθέα) – Επιθετικός

Παναγιώτου Μαρινέλλα (BARCELONA FA) – Επιθετικός

 

Καλύτερος προπονητής γυναικείου πρωταθλήματος

Xuxu Batlle (BARCELONA FA)

 

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης, η ανάδειξη των κορυφαίων έγινε βάσει της μεθόδου που χρησιμοποιεί  η ΦΙΦΑ και η FIFPro για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας στον κόσμο.

Και εξήγησε: «Οι ποδοσφαιριστές της Β’ κατηγορίας έχουν ψηφίσει σε ειδικά διαμορφωμένο ψηφοδέλτιο αυτούς που κατά την γνώμη τους θεωρούν ως τους κορυφαίους. Κάθε ποδοσφαιριστής είχε δικαίωμα να ψηφίσει έναν τερματοφύλακα, τέσσερις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρει;ς επιθετικούς. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούσαν να ψηφίσουν ποδοσφαιριστές εκτός της ομάδας τους, δηλαδή μόνο αντιπάλους, γι’ αυτό τον λόγο οι βραβεύσεις αυτές έχουν πολύ μεγάλη αξία στο ποδόσφαιρο, γιατί ουσιαστικά βραβεύουμε αυτούς που ψηφίστηκαν από τους ανταγωνιστές τους. Οι τελευταίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο των βραβευθέντων τις υψηλές τους επιδόσεις κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος».

Το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του ΠΑ.Σ.Π. έστειλε και μήνυμα για στήριξη των μικρότερων πρωταθλημάτων της ΚΟΠ: «Εμείς υποσχόμαστε ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δικά σας συμφέροντα και θα παλέψουμε για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων αυτών και ιδιαίτερα των συνθηκών εργοδότησης. Η απαράδεχτη και καταστροφική διάρκεια του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, καθώς και οι απαράδεκτες προτάσεις για μείωση των στρατιωτικών διευκολύνσεων ιδιαίτερα προς τα σωματεία της Β κατηγορίας, μας οδήγησαν σε άμεση κινητοποίηση με συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς μέχρι με παρουσία του ΠΑΣΠ στην επιτροπή άμυνας της βουλής για να αποτρέψει τα λανθασμένα αυτά σχέδια».

 

Ευχαριστίες

Εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. εκφράστηκαν ευχαριστίες στο Alexander College για την φιλοξενία, τον χορηγό των βραβείων San Frontieres Catering Services, στον Χορηγό Επικοινωνίας που ήταν η διαδικτυακή αθλητική τηλεόραση ALFASportsTV, στον ΚΟΑ για την υποστήριξη του στα βραβεία, καθώς και στα προϊόντα BIOTEN και STR8 για τα δώρα στους νικητές της βραδιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ