Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας προς τον Κακά, αλλά και την αγανάκτησή μας…

Με το παρόν ανακοινωθέν, ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπάθειά μας και τη συμπαράστασή μας προς τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Κλαουντιάνο Μπεσέρα ντα Σίλβα Κακά, που ήταν το θύμα εγκληματικής αμέλειας ατόμων και οργανωμένων συνόλων.

Όπως πληροφορούμαστε, ο ποδοσφαιριστής μετά τη ρίψη κροτίδας προς το μέρος του, τραυματίστηκε στο κεφάλι όπου του έγιναν τρεις ραφές και θα κρατηθεί στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού για παρακολούθηση (αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Κυριακή 18/05). Η ανησυχία των γιατρών έχει να κάνει κυρίως με ενδεχόμενη περαιτέρω ζημιά από το οστικό κύμα.

Θέλουμε να συγχαρούμε τους ποδοσφαιριστές-μέλη μας για τη στάση που επέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους υπόλοιπους συντελεστές του διακοπέντος παιχνιδιού. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας και την αγανάκτησή μας για τη στάση των ομάδων, της Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας.

Οι ομάδες απέτυχαν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, όπως αποδείχθηκε περίτρανα. Η Ομοσπονδία δεν δείχνει με τη στάση της ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την πάταξη αρνητικών φαινομένων στον αθλητισμό. Καμία ουσιαστική κίνηση για την αντιμετώπιση της επιζήμιας για το άθλημα προκατάληψης, καμία ριζοσπαστική απόφαση για την απομάκρυνση αρνητικών φαινομένων από τους αγωνιστικούς χώρους. Τέλος, η Αστυνομία για πολλοστή φορά αποτυγχάνει να παρεμποδίσει ανεγκέφαλους να εισάγουν στις κερκίδες επικίνδυνα αντικείμενα.

Ο ΠΑ.Σ.Π. κατά την τελευταία 5ετία έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα κατά των αρνητικών φαινομένων στον αθλητισμό, μέσω επισκέψεων σε σχολεία, αλλά και άλλων ενεργειών. Δυστυχώς δεν βρήκε άλλους συμπαραστάτες πλην των ποδοσφαιριστών σ΄ αυτή του την προσπάθεια.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αλλά και να αποφασίσουμε τη λήψη περαιτέρω δραστικών μέτρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ