Εγκώμια για ΠΑ.Σ.Π. και ΚΟΠ στο νομικό συνέριο της FIFPro

Κερδισμένος βγήκε ο ΠΑ.Σ.Π. και η ΚΟΠ στο Νομικό Συνέδριο που διοργανώνει στο Άμστερνταμ η FIFPro, η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών.

Στο συνέδριο που συμμετέχουν μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σωμάτων, ένας από τους εισηγητές ήταν ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ και υπεύθυνος κριτηρίων, Νικ Νικολάου.

Ο παράγοντας της Ομοσπονδίας κλήθηκε να μιλήσει για το σύστημα που εγκαθίδρυσε η ΚΟΠ, προκειμένου να ασκεί μηνιαίως έλεγχο στα σωματεία, σε ό,τι αφορά τις οφειλές τους.

Τα όσα είπε ο Νικολάου εντυπωσίασαν τους σύνεδρους, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του ΠΑ.Σ.Π. που σε συνεργασία με την ΚΟΠ, πλέον γίνεται ουσιαστική δουλειά, προκειμένου οι σύλλογοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ποδοσφαιριστές.

Εξάλλου, ο Βιλ Φαν Μέγκεν, επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της FIFPro, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ: «Η Κύπρος ήταν τα τελευταία χρόνια από τις χειρότερες χώρες όσον αφορά την ασυνέπεια στην πληρωμή των ποδοσφαιριστών και βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της σχετικής κατάταξης. Πλέον, τα στοιχεία μας δείχνουν πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά και η Κύπρος έχει ανέβει στη μέση της κατάταξης».

«Δεν είναι καθόλου υπερβολή να αναφέρω πως η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα στην Ευρώπη για την πρόοδο της, για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την οικονομική κρίση. Όλα όσα μας ανέφερε ο κ. Νικολάου στην παρουσίαση του ήταν πολύ σημαντικά και εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμμετείχε στο Κογκρέσο μας», πρόσθεσε ο κ. Megen.

Το νομικό συνέδριο άρχισε χθες (30/09), ενώ ολοκληρώνεται σήμερα (01/10).

Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπείται στο συνέδριο από τον πρόεδρό του και τον νομικό σύμβουλό του., Σπύρο Νεοφυτίδη και Λοΐζο Χατζηδημητρίου, αντίστοιχα.

Δείτε φωτογραφίες από το Συνέδριο ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ