Έχει κόστος η αναβολή της αγωνιστικής, αλλά… σεβαστείτε τους πρωταγωνιστές!

Ο ΠΑ.Σ.Π. όπως προανήγγειλε από το μεσημέρι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Λεόντιο Τράττο, τις αποφάσεις του συμβουλίου του συγκεκριμένου σώματος και κατ΄ επέκταση τους Κύπριους διαιτητές.

Κατά συνέπεια, ο Σύνδεσμός μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Σ.Δ.Κ. και την απόφασή του να απέχουν τα μέλη του αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αναβολή της αγωνιστικής προκαλεί προβλήματα στον προγραμματισμό της ΚΟΠ, αλλά υπό τις περιστάσεις για μας αυτό που μετρά είναι η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των πρωταγωνιστών του ποδοσφαίρου.

Οι ποδοσφαιριστές, όπως και οι διαιτητές και οι προπονητές, αποτελούν τους βασικούς συντελεστές του αθλήματος και η ασφάλειά τους προέχει. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν όλοι.

Τέρμα στην ανοχή, λοιπόν. Αυτή η απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών πιστεύουμε ότι ανοίγει και νέους δρόμους για όλους. Η απεργία είναι ιερό εργατικό -αναφαίρετο- δικαίωμα, προστατευμένο από νόμους και στο χώρο του ποδοσφαίρου το έχουμε ξεχάσει αυτό. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι πρέπει να μαχόμαστε για τα δίκια μας και τους συναδέλφους μας με όποιο κόστος, προκειμένου να βελτιωθεί ο χώρος.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑ.Σ.Π. στάθηκε και έμπρακτα στο πλευρό του Σ.Δ.Κ. Ο πρόεδρός μας Σπύρος Νεοφυτίδης βρέθηκε στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης του Δ.Σ. του συγκεκριμένου σώματος, εκφράζοντας τη στήριξη των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, αλλά μεταφέροντας και τις σχετικές σκέψεις του.

* Στη φωτογραφία, ο Σπύρος Νεοφυτίδης (δεξιά) με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ