Δυσανάλογα σκληρές ποινές για παραβάσεις ντόπινγκ!

Με αφορμή τον 4ετή αποκλεισμό του Τιν Ανγκούλο από το Εκουαδόρ, ο ΠΑ.Σ.Π. προειδοποιεί τα μέλη του για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Εξοντωτική ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών από το ποδόσφαιρο, επιβλήθηκε από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) τον περασμένο μήνα στον ποδοσφαιριστή Τιν Ανγκούλο.

Ο λόγος, παράβαση ντόπινγκ από τον 22χρονο από το Εκουαδόρ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης, σε έλεγχο που έγινε στη διάρκεια των τελικών του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2016.

Ο γεννημένος το 1995 επιθετικός, λόγω της παράβασης ντόπινγκ και συνεπακόλουθης τιμωρίας του από την CONMEBOL, έμεινε σε αδράνεια για ένα χρόνο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί και η μεταγραφή του από την Ιντεπεντιέντε του Εκουαδόρ στην ισπανική Γρανάδα το καλοκαίρι του 2016. Επέστρεψε εν τέλει στη δράση στα τέλη του 2017, αγωνιζόμενος για έντεκα παιχνίδια με την Ιντεπεντιέντε, όμως το CAS -μετά από προσφυγή της FIFA- ακύρωσε την ποινή του ενός έτους και την αντικατέστησε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών, που έχει ισχύ από τον Ιούλιο του 2016.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της FIFPro, Άντριου Ορσάτι, σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σχολίασε: «Ο ποδοσφαιριστής Τιν Ανγκούλο, που βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης, αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια. Ο παίκτης είναι 22 ετών. Τέλος στην καριέρα του. Είναι δυσανάλογα σκληρή ποινή, για να πούμε το λιγότερο».

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος του ΠΑ.Σ.Π., Λοΐζος Χατζηδημητρίου, με αφορμή το περιστατικό του Τιν Ανγκούλο, τονίζει: «Η χρήση απαγορευμένων ουσιών και οι προβλεπόμενες ποινές, αποτελούν ένα πολύ σοβαρό θέμα για τους ποδοσφαιριστές. Καλούμε τα μέλη του Συνδέσμου μας να είναι απόλυτα προσεκτικοί. Ακόμη και οι λεγόμενες ψυχαγωγικές ουσίες, μπορούν να προκαλέσουν πολλούς κινδύνους στους παίκτες και στο μέλλον της καριέρας τους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ