Δι-έξοδος για τους στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές

Λύση στο πρόβλημα με τους στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές βρέθηκε στη σημερινή (29/05/2023) συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Άμυνας μεταξύ του εκτελεστικού προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρου Νεοφυτίδη και του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα. Ο Υπουργός Άμυνας έδειξε μεγάλη κατανόηση στα παράπονα τόσο των γονέων όσο και των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Αφορμή για τη συνάντησή μας στάθηκε η διαταγή που στάλθηκε στις μονάδες, οι οποίες καλούνται να διακόψουν την παροχή διευκολύνσεων στους εθνοφρουρούς – αθλητές λόγω της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τη διαταγή, «με τη λήξη των αγωνιστικών πρωταθλημάτων των ομοσπονδιών του ΚΟΑ, δεν θα χορηγούνται διευκολύνσεις στους αθλητές αλλά μόνο οι χορηγούμενες από τις μονάδες έξοδοι. Αθλητές ατομικών αθλημάτων, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους κατά τη θερινή περίοδο, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση από την ομοσπονδία τους, διά μέσω του ΚΟΑ, θα λαμβάνουν τις προβλεπόμενες διευκολύνσεις. Επίσης, θα παραχωρείται άδεια ή διευκολύνσεις στις περιπτώσεις συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Γιωργάλλας αποδέχτηκε την εισήγηση του ΠΑ.Σ.Π. όπως συνεχίσουν να παραχωρούνται άδειες για προπόνηση στους ποδοσφαιριστές αφού, όπως εξήγησε ο κ. Νεοφυτίδης, σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες όσον αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε όπως το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΠΑ.Σ.Π. αποστείλει ολοκληρωμένες εισηγήσεις στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που θα έχουν ως σκοπό τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων ποδοσφαιριστών.

Δώρο φανέλα στον Υπουργό!
Τον Σπύρο Νεοφυτίδη συνόδευσαν στη συνάντηση οι ποδοσφαιριστές Ανδρόνικος Κακουλλής και Ανδρέας Χριστοδούλου. Η παρουσία τους είχε συμβολικό χαρακτήρα αφού πρόκειται για δύο παίκτες οι οποίοι για να συνεχίσουν στον δρόμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είχαν τις απαραίτητες διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Επιπλέον, ο ΠΑ.Σ.Π. επεφύλαξε και ένα δώρο στον Υπουργό. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Χριστοδούλου παρέδωσε στον κ. Γιωργάλλα μία φανέλα του ΑΠΟΕΛ υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή!

Παράδοση πρωτοκόλλου
Επ’ ευκαιρίας της συνάντησης, ο Σπύρος Νεοφυτίδης παρέδωσε στον Υπουργό το  «Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών (Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών)» το οποίο έχει εκπονηθεί με βάση διεθνή ιατρικά εγχειρίδια (FIFA Football Medicine Manual, Sports Medicine Australia κ.α.) και το διάταγμα θερμικής καταπόνησης του Υπουργείου Εργασίας που στηρίζεται στις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ως γνωστόν, το πρωτόκολλο παρουσίασε τον περασμένο Ιούλιο ο ΠΑ.Σ.Π. σε συνέντευξη Τύπου. Το Υπουργείο θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει το πρωτόκολλο και να το αξιοποιήσει όπως το ίδιο επιθυμεί. Από την πλευρά του ο κ. Γιωργάλλας παρέδωσε στον κ. Νεοφυτίδη μια τιμητική πλακέτα τιμής ένεκεν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ