Χρίστος Wheeler: «Μεγάλο το ενδιαφέρον από τον ΠΑ.ΣΠ για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές»

Την Τρίτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ η αξιολόγηση νεαρών ποδοσφαιριστών-μαθητών του ΠΑ.Σ.Π που έχει ως στόχο την παροχή υποτροφιών στα μέλη του Συνδέσμου.

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάποιες δηλώσεις από τον νεαρό και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα τον Χρίστο Wheeler, ο οποίος μας μίλησε για τις ευκαιρίες που δίνει ο ΠΑ.Σ.Π.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε αναφορά στον Σύνδεσμο, δηλώνοντας ότι δίνει την απαιτούμενη προσοχή και το ανάλογο  ενδιαφέρον στους Κύπριους ποδοσφαιριστές και μέσα από διάφορα προγράμματα έχει ως στόχο να δώσει και έμφαση στην επόμενη μέρα για τον αθλητή που κλείνει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Wheeler δήλωσε ακόμη ότι με τέτοιες διοργανώσει ο ΠΑ.Σ.Π μπορεί να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε ένα ποδοσφαιριστή. Σημείωσε επίσης ότι τα άτομα που φέρνει ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν τέτοιες διοργανώσεις είναι άτομα με εμπειρία και επαγγελματίες που μπορούν να διακρίνουν περισσότερα πράγματα πάνω σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή.

Ο σκοπός των αξιολογήσεων γίνεται για την παροχή υποτροφιών. Δηλαδή κάποιος να συνδυάζει και ποδοσφαιρικά χαρίσματα αλλά συνάμα να είναι και καλός στα μαθήματα.

Πάνω σε αυτό ο νεαρός άσος του Απόλλωνα δήλωσε ότι είναι δύσκολο να μπορέσει κάποιος να τα συνδυάσει και τα δύο. Αν όμως το πιστέψει και έχει  θέληση τότε μπορεί να συνδυάσει  και μαθήματα αλλά και ποδόσφαιρο εξίσου καλά.

Μεταξύ άλλων ο  Χρίστος δήλωσε ότι προγράμματα σαν και αυτά που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το άθλημα, αλλά και με την μόρφωση μπορούν να βοηθήσουν στην συνέχεια, καθώς η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή δύει σχετικά γρήγορα και με αυτά τα προγράμματα μπορεί να δώσει τη δυνατότητα για να συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα αλλά από άλλο πόστο.

Ένας σημαντικό πρόβλημα για τους νεαρούς είναι ότι μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή μία ατυχία, η μία κακιά στιγμή και να επέλθει απογοήτευση.

Το νεαρό μέλος του ΠΑ.Σ.Π δήλωσε ότι κανένας δεν πρέπει να τα βάζει κάτω και με σκληρή δουλεία να αποδείξει ότι τελικά αξίζει κάτι καλύτερο στην νέα ευκαιρία που θα του δοθεί.

Αντώνης Κέστας

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Π.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ