Χαιρετίζουμε την ενέργεια της ΚΟΠ για ασφαλιστική κάλυψη!

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) για την ενέργεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), όπως ζητήσει προσφορές Ομαδικής Ασφάλισης Προσωπικών Ατυχημάτων για τη κάλυψη των επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Ως Σύνδεσμος χαιρετίζουμε την ενέργεια αυτή.

Με αυτή της την απόφαση, η ΚΟΠ διευκολύνει σημαντικά το έργο του ΠΑ.Σ.Π., αφού πλέον θα παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στον Σύνδεσμο να μειώσει τον φόρτο εργασίας και τα πολλαπλά κόστη που επιφορτιζόταν για τη λειτουργία του Ενιαίου Ασφαλιστικού Σχεδίου. Το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν μεν πετυχημένο (περισσότερα πιο κάτω), όμως παράλληλα προκαλούσε μεγάλες δυσκολίες στον ΠΑ.Σ.Π. Για παράδειγμα, την πρώτη σεζόν λειτουργίας του σχεδίου, ο ΠΑ.Σ.Π. υποχρεώθηκε να συνεισφέρει το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, έτσι ώστε να καλυφθεί το ελάχιστο ποσό ασφάλισης και να μην ναυαγήσει η προσπάθεια και μείνουν εκτεθειμένα τα σωματεία.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑ.Σ.Π. δεν είχε καμία υποχρέωση δημιουργίας ασφαλιστικού σχεδίου, αφού βάση των κανονισμών, είναι τα σωματεία που υποχρεούνται να καλύπτουν πλήρως και στο σύνολό τους τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα των ποδοσφαιριστών τους που προκύπτουν από την απασχόληση τους στο άθλημα.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑ.Σ.Π. εδώ και τρεις σεζόν είχε δημιουργήσει το Ενιαίο Ασφαλιστικό Σχέδιο με σκοπό να βοηθήσει τις ομάδες να καλύπτουν τις επεμβάσεις (εγχειρήσεις) των ποδοσφαιριστών/στριών τους ώστε να μη χρειάζεται η χρηματική ή άλλως συνεισφορά του Συνδέσμου, σε περιπτώσεις που έμεναν τραυματίες οι παίκτες και παράλληλα εκτεθειμένοι από τις ομάδες τους, που αδυνατούσαν να πληρώσουν το κόστος εγχείρησης και επαναφοράς.

Καταλήγοντας, να αναφέρουμε ότι τα πρώτα δύο έτη στο Ενιαίο Ασφαλιστικό Σχέδιο του ΠΑ.Σ.Π. εντάχθηκαν 2880 ποδοσφαιριστές/στριες, εκ των οποίων οι 113 πραγματοποίησαν επεμβάσεις τις οποίες κάλυψε η ασφαλιστική εταιρεία, με το συνολικό ποσό των 362 χιλιάδων ευρώ. Για τη φετινή σεζόν, παρόλο που η περίοδος ασφάλισης δεν έχει λήξει, μέχρι στιγμής έχουν ήδη πληρωθεί επεμβάσεις αξίας 37.470 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ