Αποφάσεις ΕΕΔ για Θεοδώρου και Πέτρου

Χαιρετίζουμε τις ψεσινές αποφάσεις της ΕΕΔ της ΚΟΠ με τις οποίες δικαίωσε τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη Θεοδώρου και Κωνσταντίνου Πέτρου αποφασίζοντας ότι ορθά και δίκαια εξάσκησαν το δικαίωμα τους σε τερματισμό της συμφωνίας εργοδότησης τους λόγω υποβιβασμού του σωματείου τους.

Οι ποδοσφαιριστές στηρίχτηκαν σε όρο του Ενιαίου Συμβολαίου ο οποίος αποφασίστηκε από κοινού με την ΚΟΠ, κατόπιν εισήγησης του ΠΑΣΠ και ο οποίος παρέχει δικαίωμα τόσο σε σωματεία όσο και σε ποδοσφαιριστές να τερματίζουν, εντός προκαθορισμένης προθεσμίας, τις συμφωνίες εργοδότησης ποδοσφαιριστών, σε περίπτωση που το σωματείου υποβαθμιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία.

Λόγω του ότι οι προσφυγές που καταχωρήθηκαν εναντίον των ποδοσφαιριστών ουσιαστικά αμφισβητούσαν τη νομιμότητα συμβατικού όρου που εισηγήθηκε ο ΠΑ.Σ.Π. και λόγω του ότι αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές είναι μέλη του Συνδέσμου, αποφασίστηκε η παροχή νομικής στήριξης σε αυτούς από το Λοΐζο Χατζηδημητρίου, εκ των νομικών συμβούλων του ΠΑ.Σ.Π., με όλα τα σχετικά έξοδα να αναλαμβάνονται από τον Σύνδεσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ