Απαράδεχτες οι δηλώσεις του κ. Ευθυμίου

Με σημερινή επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ο ΠΑ.Σ.Π. εξέφρασε τη λύπη και την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Ευθυμίου, αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Οι τοποθετήσεις του αφορούσαν την υπόθεση των δύο ποδοσφαιριστών – μελών μας και την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού που τους επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ.

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Θα κάνουν ό,τι μπορούν (σ.σ. οι δύο ποδοσφαιριστές) για να γλυτώσουν από αυτή την ποινή, αλλά έχω την άποψη και χωρίς να θέλω να προκαταλάβω την απόφαση του εφετείου, ότι είναι ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ. Είναι τόσο συντριπτικά τα στοιχεία τα οποία έχουμε δώσει ως επιτροπή στην ΚΟΠ που βλέπω ότι ο αγαπητός Αριστοτέλης Βρυωνίδης, ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ, δεν είχε άλλη επιλογή. Σε κάποια στιγμή οι επιλογές σου στερεύουν και είναι μονόδρομος. Αυτό το οποίο έχουν κάνει αυτοί οι δύο είναι έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου». Με την προαναφερθείσα τοποθέτησή του, ο κ. Ευθυμίου, θελημένα ή άθελα του, προκαταλαμβάνει την απόφαση του εφετείου και επηρεάζει την κοινή γνώμη ενάντια των ποδοσφαιριστών.

Όπως αναφέρουμε στην επιστολή, οι δηλώσεις και οι απόψεις του κύριου Ευθυμίου είναι ανεπίτρεπτες και ατυχείς και δεν θα έπρεπε ως αντιπρόεδρος της επιτροπής να παίρνει θέση και αποφάσεις από μόνος του χωρίς καν να ενημερώνει την επιτροπή, όπως πληροφορηθήκαμε μετά τις δηλώσεις του, και ιδιαίτερα για μια υπόθεση στην οποία εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης.

Δεν αποδεχόμαστε και απορρίπτουμε ως απαράδεχτες τις δηλώσεις του κ Ευθυμίου. Δεν είναι δικαστήριο, ούτε καν επιτρέπεται σε αυτόν ως μέλος της επιτροπής να κάνει τέτοιες δηλώσεις δημόσια. Να ενημερώσουμε απλά τον κόσμο ότι ο ερευνώντας λειτουργός και η επιτροπή του κ Ευθυμίου, κατέληξαν στην έρευνά τους ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του αδικήματος της χειραγώγησης αγώνα.

Είναι, λοιπόν, τεράστια η απογοήτευσή μας να ακούμε σήμερα τον κ Ευθυμίου να μιλά για διάπραξη εγκλημάτων από τους ποδοσφαιριστές! Τη στιγμή που η ίδια η επιτροπή του, με επιστολή υπογραμμένη από τον ίδιο, είπε ότι δεν διαπίστωσε χειραγώγηση του αγώνα!

Καλούμε τον κ Ευθυμίου να ανακαλέσει, να απολογηθεί στους ποδοσφαιριστές και να τους δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Δικαίωμα το οποίο, για λόγους που δεν οφείλονται στην ΚΟΠ, δεν μπόρεσαν να ασκήσουν και η απόφαση αυτή εκδόθηκε εναντίον τους χωρίς να έχουν ακουστεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ