Απάντηση ΠΑ.Σ.Π. σε σχετική τοποθέτηση της ΕΑΣ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, σε συνέχεια σχετικής τοποθέτησης από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ), θα ήθελε καταρχάς να αναφέρει ότι είναι δικαίωμα της ΕΑΣ να απαντήσει σε οποιεσδήποτε δηλώσεις και να αναπτύξει ένα δημόσιο διάλογο προς το συμφέρον του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑ.Σ.Π. όμως θεωρεί άστοχο και προσβλητικό προς τους λειτουργούς, τα μέλη και τη δουλειά του Συνδέσμου να αναφέρονται μη σχετικά θέματα ή να αφήνονται να νοηθούν λανθασμένα γεγονότα.

 1. Συνεργασία ΕΑΣ – ΠΑΣΠ
  Λανθασμένα αναφέρει η ΕΑΣ πως ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον ΠΑΣΠ για εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών. Στην ανακοίνωση της η ΕΑΣ παραδέχεται ότι δέχθηκε αίτημα από τον ΠΑ.Σ.Π. για χορηγία έκδοσης ενός ενθέτου για εκπαίδευση όλων των ποδοσφαιριστών ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων. Δεν αναφέρει όμως ότι στο συγκεκριμένο αίτημα δεν απάντησε ποτέ γραπτώς ενώ απάντησε αρνητικά τηλεφωνικώς. Μιλάμε για ένα κόστος εκτύπωσης φυλλαδίων το οποίο στο τέλος κάλυψε εξολοκλήρου ο ΠΑ.Σ.Π.. Κύριος σκοπός του αιτήματος μας ήταν έναρξη μιας συνεργασίας και η εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών κι όχι η κάλυψη ενός τέτοιου ποσού.
 2. Εκπαίδευση ποδοσφαιριστών ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων
  Ο ΠΑ.Σ.Π. στην αρχή κάθε σεζόν, πραγματοποιεί συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες των ομάδων. Πίσω από τις κάμερες και τη δημόσια προβολή, ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί ουσιαστική ενημέρωση σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και μέλη των ομάδων για τις τραγικές συνέπειες χειραγώγησης αγώνων ακόμη και με παραδείγματα άλλων συναδέλφων τους. Ο ΠΑ.Σ.Π. δεν μένει μόνο στα ενήλικα μέλη του αφού μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος, έφτιαξε συγκεκριμένο υλικό και εκπαιδεύει και νέους ποδοσφαιριστές (U16-18). Μιλάμε για εκπαιδεύσεις περίπου χιλίων ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών, κυρίως επαγγελματιών, ένα αριθμό τον οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν άλλες εκπαιδεύσεις. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε από την ΕΑΣ να είναι συνοδοιπόρος στις συγκεκριμένες μας ενημερώσεις διότι σε αντίθετη περίπτωση είναι σχεδόν αδύνατο και με τεράστιο κόστος να εκπαιδευτούν τόσοι ποδοσφαιριστές κάπου αλλού. Ουσιαστικός μας στόχος είναι η εκπαίδευση των περισσοτέρων κι όχι η παρουσία μερικών ποδοσφαιριστών σε σεμινάρια για προβολή φωτογραφιών.
 1. Οι έρευνες του ΠΑ.Σ.Π. και η ΕΑΣ
  Η ΕΑΣ αναφέρει τη μη συμμετοχή της στις έρευνες του ΠΑ.Σ.Π. ενώ οι τρεις έρευνες που πραγματοποίησε ο ΠΑ.Σ.Π. τα τελευταία χρόνια με κύριο θέμα τη χειραγώγηση των αγώνων, δεν ήταν με ποιοτικά δεδομένα αλλά με ποσοτικά και υπό μορφή δημοσκόπησης που αφορούσε τα μέλη του. Δεν θα ήταν έγκυρες αν έδιναν τις απόψεις τους απαντώντας στα ερωτηματολόγια οι λειτουργοί του ίδιου του ΠΑ.Σ.Π. ή της ΕΑΣ. Παρόλα αυτά η ΕΑΣ ήταν πάντα ευπρόσδεκτη στις παρουσιάσεις των ερευνών μας. Στην τελευταία μάλιστα που προσκλήθηκε η ΕΑΣ έδωσε το παρόν της και κατάθεσε τις απόψεις της.
 1. Συμμετοχή ΠΑ.Σ.Π. σε δράσεις της ΕΑΣ
  Εδώ η εικόνα μιλά από μόνη της. Ο ΠΑ.Σ.Π. συμμετέχει σε δράσεις της ΕΑΣ και ουδέποτε αρνήθηκε συμμετοχή του ή των μελών του σε εκστρατείες της. Τελευταίο παράδειγμα η ετοιμασία προωθητικού βίντεο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού με συμμετοχή ποδοσφαιριστών, ποδοσφαιριστριών και του ίδιου του Εκτελεστικού Προέδρου του Συνδέσμου μας.
 1. Θέμα της αποκοπής του ποσοστού από τον φόρο
  Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση το θέμα της αποκοπής του ποσοστού από τον φόρο. Γνωρίζουμε όμως και την στάση της ΕΑΣ προς τον ΠΑ.Σ.Π. όταν τέθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη βουλή. Θυμίζουμε ότι στις υπηρεσίες στοιχήματος δεν χρησιμοποιούνται μόνο ονόματα ομάδων και πρωταθλημάτων. Χρησιμοποιούνται και ονόματα ποδοσφαιριστών.
 1. Χορηγίες δράσεων και κοινωνικού έργου ΠΑ.Σ.Π. από υπηρεσία στοιχήματος
  Το ότι ενισχύει μέσω χορηγίας τον ΠΑ.Σ.Π., αδειοδοτημένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στοιχήματος το γνωρίζουμε. Εκείνο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι την αναφορά του από την ΕΑΣ, η οποία πέραν της άδειας που δίνει, δεν είναι αναγκασμένη εξ’ όσων γνωρίζουμε να πραγματοποιεί συνεργασίες μόνο με φορείς που δεν συνεργάζονται με εταιρεία παροχής υπηρεσιών στοιχήματος, ούτε είναι η ΕΑΣ που φέρνει σε επαφή τέτοιες εταιρείες με άλλους οργανισμούς. Ευτυχώς ο ΠΑ.Σ.Π. είναι ανεξάρτητος οργανισμός και μέσα από τη βοήθεια των χορηγών του και της FIFPRO, καλύπτει όλες τις Κοινωνικές του δράσεις όπως κάλυψε και το κόστος για να έρθει στην Κύπρο το Red Button, χωρίς να περιμένει καμία πολιτική βοήθεια ή έγκριση.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη χαρά και την ικανοποίηση μας για το ότι η ΕΑΣ παραμένει στη διάθεσή του ΠΑ.Σ.Π. για εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας, προς όφελος των ποδοσφαιριστών, των φιλάθλων και της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο θα κάνουμε και πάλι την αρχή στέλνοντας το επόμενο διάστημα πρόταση συνεργασίας με επανέκδοση του εντύπου για την ετήσια εκπαίδευση των μελών μας ενάντια στη χειραγώγηση των αγώνων. Ο ΠΑ.Σ.Π. δεσμεύεται ότι σε κάθε περίπτωση θα αναφέρει σε όλα τα δελτία τύπου και αναρτήσεις των συγκεκριμένων ενημερώσεων την πιθανή συνεργασία και τις ευχαριστίες προς την ΕΑΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ