Ανοικτή επιστολή γονιού που καταγγέλλει ακραίες συμπεριφορές σε παιδικά πρωταθλήματα!

Ο ΠΑ.Σ.Π. επανειλημμένα έχει θέσει θέμα συμπεριφοράς γονέων σε πρωταθλήματων μικρών ηλικιών.

Γονείς ή συγγενείς μικρών ποδοσφαιριστών παρεκτρέπονται κι αυτό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί πολύ σοβαρά, πρωτίστως γιατί τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στο άθλημα, αλλά κι επειδή στέλνονται λανθασμένα μηνύματα σους εκκολαπτόμενους Κύπριους παίκτες.

Σήμερα, λοιπόν, ο Σύνδεσμός μας δημοσιεύει την ακόλουθη επιστολή που έλαβε για προβληματισμό: «Την Κυριακή 16/02/14 στα γήπεδα S.P.Athletico στην Κορφή ο αγώνας στην ηλικία 2002 μεταξύ Champions(2) – ΑΕΛ δεν τελείωσε ποτέ.

Συγκεκριμένα όσοι βρέθηκαν στα γήπεδα S.P.Athletico όπου διεξάγονται αγώνες Grassroots, αντί θέαμα από τους μικρούς ποδοσφαιριστές μας παρακολούθησαν ένταση στον αγωνιστικό χώρο, κτυπήματα με καρέκλες, με πατερίτσες, χυδαίες βρισιές και είσοδο των γονέων στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Ο διαιτητής του αγώνα λόγω της έντασης, εντός και εκτός του γηπέδου, διέκοψε επανειλημμένα τον αγώνα μέχρι που έγινε η οριστική διακοπή του. Αν είναι δυνατό ένας αγώνας παιδιών να μην τελειώσει ποτέ.

Ερωτήματα:

1) Αν όλα αυτά γίνονταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα οποιασδήποτε κατηγορίας της ΚΟΠ, τι επιπτώσεις θα είχαν τα εμπλεκόμενα Σωματεία;

2) Όλοι μικροί ποδοσφαιριστές είναι και φίλαθλοι, οι οποίοι κάθε εβδομάδα παρακολουθούν τις ομάδες τους στο γήπεδο. Πώς θα συμπεριφέρονται αν βλέπουν την ανοχή και την ατιμωρησία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που αγωνίζονται οι ίδιοι; Είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Κ.Ο.Π κατάφερε να πετύχει την αναβάθμιση των παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots και τα παιδιά μας να αγωνίζονται σε ένα άρτια οργανωμένο Πρωτάθλημα με κύριο στόχο την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Αυτά όμως που ζούμε είναι απαράδεκτα και πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε άμεσα τις ευθύνες μας.

Την ευθύνη για όλα αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν την έχουν τα Σωματεία, Ιδιωτικές Ακαδημίες και γονείς. Η ΚΟΠ για όλα αυτά πρέπει να επίδειξη μηδενική ανοχή και άμεση εφαρμογή τον κανονισμών όλων των Πρωταθλημάτων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ