Ανησυχίες και ερωτήματα για τον τρόπο διερεύνησης ύποπτων αγώνων

Πλέον έχει γίνει αλλαγή της νομοθεσίας και αυτό που ζητάει ο ΠΑ.Σ.Π. είναι την εφαρμογή της.

Ο ΠΑ.Σ.Π., μετά και το τελευταίο περιστατικό της αποστολής φακέλου από την UEFA για πιθανή χειραγώγηση αγώνα, περιστατικό που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφορούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις ομάδες του Εθνικού Άχνας με τον Άρη, θέλει να εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του σε σχέση με τον χειρισμό των αρμόδιων αρχών γι΄ αυτά τα θέματα.

Ζητάμε για πολλοστή φορά να γίνουν επιτέλους οι σωστές έρευνες, οι οποίες θα φέρουν μπροστά στην δικαιοσύνη αυτούς που παρανομούν, είτε αυτοί είναι ποδοσφαιριστές, παράγοντες ή άλλοι. Πλέον η αλλαγή της νομοθεσίας έχει γίνει και αυτό που ζητάμε είναι την εφαρμογή της.

Πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και να μην παραμείνουμε μόνο στην γενική φωτογράφιση τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των σωματείων, μία γενίκευση που εμπλέκει όλους και πολλές φορές ακόμη και ανήλικους ποδοσφαιριστές. Ζητάμε την προστασία των μελών μας, αυτών που είναι καθαροί και δεν έχουν καμία σχέση με τη χειραγώγηση αγώνων, αλλά ταυτόχρονα την τιμωρία και την απομάκρυνση όσων είναι μπλεγμένοι σε χειραγώγηση αγώνων.

Πρέπει επιτέλους οι πραγματικοί υπαίτιοι να πληρώσουν το τίμημα της παρανομίας τους και να προστατευθεί το άθλημα του ποδοσφαίρου. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιοι άλλοι να αποφασίσουν ότι χρειάζεται να δουλέψουν σοβαρά και εντατικά. Ως Σύνδεσμος, έχουμε βαρεθεί να ακούμε για στοιχεία και ενδείξεις, να φωτογραφίζονται ομάδες και ονόματα ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Είναι πια καιρός να αφήσουμε τα γενικόλογα και να αρχίσουμε μια σοβαρή δουλειά για να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα του ποδοσφαίρου που λέγεται «χειραγώγηση αγώνων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ