Ανδρέας Νεοφύτου: «Στόχος μας η επιβίωση της Αλκής αλλά και των ποδοσφαιριστών»

Ο αρχηγός της Αλκής Ορόκλινη, Ανδρέας Νεοφύτου, μίλησε στο γραφείο τύπου του ΠΑ.Σ.Π. για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές:

Πως είναι η κατάσταση με την μισθοδοσία στην ομάδα;
Την Παρασκευή που πέρασε (28/10) μας έδωσαν το 30% του μισθού μας από το μήνα Σεπτέμβριο ενώ αυτές τις μέρες μας είπαν θα λάβουμε ακόμη ένα ποσοστό.

Τι κάνουν για αυτό οι ποδοσφαιριστές της ομάδας;
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το σωματείο και τα άτομα της διοίκησης όσο και με τον ΠΑ.Σ.Π. που είναι δίπλα μας και προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Στόχος μας είναι το σωματείο να μείνει ζωντανό και παράλληλα να μπορέσουμε να λάβουμε τα δεδουλευμένα μας. Εμείς θέλουμε να σταθούμε δίπλα στην ομάδα και παράλληλα ζητάμε κατανόηση και στήριξη από το σωματείο. Σε κάθε προπόνηση και αγώνα δίνουμε το 100% για την ομάδα και τους οπαδούς και προσπαθούμε με το που πατάμε στο γρασίδι να αφήνουμε πίσω μας αυτό το θέμα.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι επαγγελματίες, χωρίς άλλη απασχόληση;
Ναι έχει αρκετούς που είναι επαγγελματίες και δεν έχουν άλλο εισόδημα για να ζήσουν. Σχεδόν όλοι. Κάποιοι είναι κάπως νέοι σε ηλικία αλλά είναι και μερικοί που έχουν οικογένειες, παιδιά και περισσότερες υποχρεώσεις.

Και χωρίς μισθό πως ζουν την οικογένεια τους και πως πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους;
Πολλοί για να επιβιώσουν λαμβάνουν βοήθεια από συγγενείς και φίλους, σε κάποιους τους δίνουν οι γονείς τους. Είναι και μερικοί που δανείζονται με το σκεπτικό όταν πληρωθούν να τα επιστρέψουν. Άλλοι μπορεί από τις οικονομίες τους. Σε πιο δύσκολη θέση είναι οι ξένοι που δεν έχουν άλλα άτομα για να τους βοηθήσουν στη Κύπρο. Αυτοί προσπαθούν να αποκτήσουν χρήματα και με άλλους τρόπους. Μερικοί σκέφτονται να βρουν κάποια δουλειά παράλληλα. Κάτι που σκέφτονται και οι Κύπριοι. Νομίζω όλοι μπορούν να φανταστούν πως μπορεί να νοιώθει κάποιος χωρίς χρήματα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας ως ποδοσφαιριστές;
Προς το παρόν βλέπουμε ότι τα άτομα στην διοίκηση προσπαθούν να βρουν λύσεις κι ευχόμαστε να τα καταφέρουν όσο πιο σύντομα. Εμείς συνεχίζουμε να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας προς την ομάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ