Ανανέωση συνεργασίας ΠΑ.Σ.Π. – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Στόχος η προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα σε ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές

530

Συνέχεια στην επιτυχημένη, πολυετή συνεργασία τους για ανάπτυξη και προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα σε ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές έδωσαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.). Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στις 22 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Την ανανέωση του Μνημονίου, που ισχύει ένα χρόνο με αυτόματη ανανέωση, υπέγραψαν εκ μέρους του ΠΑ.Σ.Π. ο εκτελεστικός Πρόεδρος κ. Σπύρος Νεοφυτίδης και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Εισδοχής, κ. Τάσος Δημητρίου.

Το Μνημόνιο στόχο έχει την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο οργανισμών, προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας, μέσα από την παροχή υποτροφιών, τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα που άπτονται του τομέα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε κοινά ερευνητικά προγράμματα και άλλα.

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε: «Όταν ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα, το 2013-14, είχαμε τρείς μονάχα ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν λαμβάνοντας υποτροφία, ενώ ο συνολικός αριθμός υποτροφιών που έχει δοθεί σε μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών μέχρι και το 2018-19, έχει ανέλθει στις 317 και σημαντικό ποσοστό έχει λάβει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας». Υπογράμμισε δε τη σημασία που έχει αυτή η συνεργασία για επιμόρφωση και προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για τη συνέχιση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας εκτός γηπέδου. «Όλοι γνωρίζουμε πως η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, είναι στις μέρες μας πολύ σύντομη, οπότε πρέπει να τον προετοιμάσουμε για το μέλλον του. Για μια δεύτερη καριέρα». Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για την αγαστή συνεργασία.

Με τη σειρά του, ο κ. Δημητρίου τόνισε πως «η ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών για εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως αυτά που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μας ώθησε στην ανανέωση της συνεργασίας μας με τον ΠΑ.Σ.Π». Πρόσθεσε πως σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι εκτός από την παροχή υποτροφιών σε μέλη του ΠΑ.Σ.Π., η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων πάνω σε θέματα του τομέα του αθλητισμού, καθώς και η διοργάνωση διαλέξεων και επιμορφωτικών μαθημάτων σε εξειδικευμένους αθλητικούς τομείς.