Ο Μάριος Φραντζής είναι ένα ακόμη μέλος του ΠΑ.Σ.Π. που έγινε πτυχιούχος παίζοντας παράλληλα ποδόσφαιρο. Ο τερματοφύλακας που αγωνιζόταν στον Διγενή Ορόκλινης τη σαιζόν που μας πέρασε, μέσω του προγράμματος υποτροφιών που προσφέρει ο ΠΑ.Σ.Π. σε όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιριστές μέλη του, κατάφερε να αποκτήσει του Πτυχίο του στην Επιστήμη του Αθλητισμού.

«Μάριε συγχαρητήρια πως αισθάνεσαι;»
– Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν αρκετά δύσκολη η πορεία μου τα τελευταία 4 χρόνια καθώς έπρεπε να συνδυάζω σπουδές και ποδόσφαιρο για αυτό το λόγο αισθάνομαι τεράστια ικανοποίηση και χαρά. Είναι δύσκολα τα πράγματα στο χώρο του ποδοσφαίρου έτσι ο κάθε ποδοσφαιριστής όταν έχει μια δεύτερη διπλή καριέρα ξέρει ότι μπορεί να χαράξει στο μέλλον μια άλλη επαγγελματική πορεία αφού τελειώσει το ποδόσφαιρο.

«Πες μας λίγα λόγια για το πτυχίο σου»
– Το πτυχίο που πήρα είναι το ‘Sports Science’ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι ένα πρόγραμμα που σου προσφέρει πάρα πολλές γνώσεις και εμπειρίες καθώς και τη δύναμη και τα εφόδια για να προχωρήσεις στο μέλλον αφού σταματήσεις από το ποδόσφαιρο. Φυσικά οι γνώσεις του συγκεκριμένου πτυχίου σε βοηθάνε άμεσα και στη ποδοσφαιρική σου καριέρα.

«Ποιες οι συμβουλές που θα ήθελες να δώσεις στους νεαρούς ποδοσφαιριστές;»
– Μέσα από τη θέληση και τις θυσίες μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να αποκτήσει γερές βάσεις για το μέλλον του. Ας μην ξεχνάνε ότι ο ποδοσφαιριστής παίζει μπάλα μέχρι περίπου τα 35 του. Έστω και δύσκολα πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσεις τι θα κάνεις μετά. Η ποδοσφαιρική καριέρα έχει ημερομηνία λήξης, το πτυχίο όμως όχι!

«Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;»
– Θα ήθελα να αναφέρω ότι οι υποτροφίες που δίνει ο ΠΑ.Σ.Π. είναι πάρα πολύ σημαντικές. Είναι μια μεγάλη βοήθεια για κάθε φοιτητή/ποδοσφαιριστή και δυνατό κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται και να σπουδάζει παράλληλα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούν όλοι να τις αποκτήσουν σε όποια ομάδα ή κατηγορία κι αν παίζουν. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύνδεσμο μας για την υποτροφία που πήρα και μου έδωσε τεράστια δύναμη.